A vég elkezdődött 3. – A bürokratikus vég

Reggel még megnéztem, van-e költsége a gépjármű forgalomból történő végleges kivonásának, hátha. Nos, igen. 1800.- HUF az ára a procedúrának. Így aztán összekapartam a nálam lévő aprót ;-), és elindultam az okmányirodába. Megint le volt fagyva az autó ablaka, úgyhogy ezen a héten még elég vacak lenne bringával menni dolgozni… Átgurultam az okmányirodához, ahol hárman álltak sorba. 10 perccel nyitás előtt odaálltam negyediknek, aztán nyitás után nem sokkal már szólítottak is. Negyed óra alatt mindent elrendezve hagytam el az okmányiroda térségét.

A tulajdonomat képező Citroen gyártmányú, BX 19 D típusú járművet a mai nappal kérelmemnek helyt adva – a forgalomból véglegesen kivonták.

RIP. Ennyi. Vége.

 A lapozás után elolvasható a forgalomból való végleges kivonásához szükséges dokumentumok és egyebek aktuális leírása a magyarorszag.hu-ról másolva. 

A jármű forgalomból történő végleges kivonása Az eljáráshoz szükséges okmányok

  • a jármű törzskönyve,
  • a rendszámtábla,
  • a jármű forgalmi engedélye,
  • igazgatási szolgáltatási díj befizetését igazoló postai feladóvevényt,
  • ügyfél-azonosító okmány (személyes megjelenés esetén az ügyfél, képviseleti eljárás esetén a meghatalmazott személyazonosságát igazoló okirat – személyazonosító igazolvány, új típusú vezetői engedély, útlevél -, illetve képviseleti eljárás esetén a meghatalmazás; jogi személy, jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaság esetében: 3 hónapnál nem régebbi cégbírósági bejegyzés vagy másolat a cégbejegyzésről – elfogadható a Cég Infoban kinyomtatott példány is -, aláírási címpéldány, a cég ügyintézőjének eljárási jogosultságát igazoló megbízás). Az eljárási díj/illeték
  • 1800 Ft igazgatási szolgáltatási díj