"Elfogtunk egy levelet…"

Sajtókommüniké a Happy Bike SE háza tájáról. Kommentár nélkül.

Tisztelt Kerékpáros Túrázók, Gázló TT résztvevõk, Érdeklõdõk!

A Happy Bike SE Elnöksége ezúton sajnálattal tájékoztat minden érintettet és érdeklõdõt, hogy a Happy Bike SE a 2009-es Gázló TT megszervezésében és megrendezésében semmilyen formában nem vesz részt.

Indoklás:
A Happy Bike SE bármilyen tevékenységét – ide értve különösen a közhasznú tevékenységeket – kizárólag a saját maga által is elfogadott elvek és célok mentén végzi.

A háttérről:
A Gázló TT megrendezésében – ahogy az a rendezvény honlapján (www.gazlo.hu ) olvasható is – A Happy Bike SE 2004 óta vesz részt,mely részvétel formáját tekintve leginkább a „társrendezés” szóval írható körül. A tényleges lebonyolítás döntő részét, azaz anyagi fedezetet és infrastruktúrát, az ellenőrző- és frissítő pontok személyzetét a Happy Bike SE biztosította, azonban a rendezvény megszervezésében a korábbi rendezők is részt vettek.

A 2008-as Gázló TT után több vonatkozásban is belső vita alakult ki a „társrendezők” között, mely alapjaiban a távok számáról, hosszáról, pontos útvonaláról szólt, azonban a vita során egyre inkább a társszervezők döntési jogosultságainak kérdése került előtérbe.

A Happy Bike SE Elnöksége és Felügyelő Bizottsága végül egy elvi állásfoglalást alakított ki, amelynek lényege a következő:


A Happy Bike SE mint Egyesület csak abban az esetben vesz részt a 2009-es Gázló TT megrendezésében, ha a TT-n a saját rendezvény-elvárásai megvalósulhatnak és a döntési hatáskörök véglegesen tisztázódnak.

A Happy Bike SE alapelvei a Gázló TT-vel kapcsolatosan:

 • A Gázló TT maradjon nehéz, rangos rendezvény.
 • Nem cél az ezres induló létszám, jelenleg ezzel nem tudnánk megbírkózni.
 • Lehetőleg legyen két táv: egy 80-90 km körüli (de mindenesetre nem 50-60 km), és egy (jelentõsen) nehezebb, mindenképpen 100 km fölötti.
 • Ha lehet, induljunk Herendről.
 • Ha lehet, vigyük el a rövid távot is a gázlókhoz.
 • Ha lehet, csökkenjen az ellenõrzõ pontok száma, egyszerűsödjön a logisztika.
 • Javítani kell a rendezésen, elsõsorban a rajt/cél terület munkáján, informatikai ellátottságán.

Az említett kérdésekben az álláspontok nem közeledtek, ezért a Happy Bike SE Elnöksége 2009. május 2-i, 19 tag jelenlétében megtartott nyilvános ülésén, a jelenlévő tagokkal egyetértésben, egyhangúlag úgy határozott, hagy az Egyesület a 2009-es Gázló TT rendezésében és lebonyolításában nem vesz részt.

Happy Bike SE

"Elfogtunk egy levelet…"” bejegyzéshez ozzászólás

 1. talán ezt is updatealni kellett volna:
  http://gazlo.hu/

  “A teljesítménytúrát immár negyedik alkalommal a Happy Bike SE szervezi és bonyolítja.”

Hozzászólások lezárva.