Fonódik

Lassan három hete Másfél hónapja jár a fonódó villamosrendszer.

Szörnyű. Csúcsidőben egészen egyszerűen  megszorítás. Ritkán járó, dugig tömött villamosok a 17-es és a 61-es vonalon. Csúcsidőn kívül nem is akarom tudni. Szenvedünk.

Nem értem, hogy miért nem értik meg, hogy a Móricz – Széll Kálmán között az iskolások nagy tömege utazik reggel hét után a villamossal, amit ez a menetrend nem tud rendesen kiszolgálni.

Az új villamosok szörnyűek. Képtelenség fel- és leszállni normálisan és úgy, hogy a villamos a menetrendet is tartani tudja. KEVÉS AZ AJTÓ! A 17-es vonalán közlekedő régi Tátrák romosak.

A fonódóról átszállni a HÉV-re és vissza egy agyrém. A Török utca egészen egyszerűen túl messze van a Margit-híd, budai hídfőtől egy keskeny járdán egy buszmegállóval dúsítva.

A Hűvösvölgy felé vezető rész sem jobb, óriási tömeg van ott is.

Bizonyos vélemények szerint a 19/41-es vonal átadása (a Clark Ádám téri alagút kapcsán) némileg csökkenteni fogják a 17-es vonal terhelését, ebben nehéz hinnem, hiszem látom, hogy megérkezik a teli villamos, alig szállnak le róla, sőt a Délinél egészen sokan szoktak felszállni, majd szinte alig száll le valaki és megy tovább a Vörösvári út felé. Ezt két hét múlva meglátjuk.

Az is látszik, hogy a Vörösvári úti végállomás túlterhelt, a Bécsi út/Szépvölgyi út kereszteződés nem működik rendeltetésszerűen.

Összefoglalva: szomorú, hogy a szolgáltatás szinvonalának emelése mögé egy kapacitáscsökkentést és egy átgondolatlan, előkészítetlen fejlesztés dugtak. Itt tartunk most.

Nem gondolom, hogy a tömegközlekedésnek a tömeg lenne a lényege. Jelen pillanatban olyan túlterhelt a 17/61-es vonal, hogy esős időben gondolkodás nélkül beülök az autóba (ami március 15-től már a szmogriadó esetén nem mehet sehová), mert a közlekedés annyira tömegnyomorrá válik, hogy még nekem is előjön a tömegiszonyom, pedig nem szokott ezzel gond lenni.

Szóval, kiváncsian várjuk a megváltást a március 15-t, hátha számít valamit, hogy a Duna-parton is végig jár a vonat!