Fejlődés

Olvasom, hogy a taxisok az elavult rádiós diszpécseres megoldás helyett GPS-el kombinált mobiltechnológiát használó irányítórendszereket kezdenek használni. A rendszer lényege, hogy a GPS meghatározza a jármű helyzetét, és a diszpécser által rögzített címekhez közeli autók megkapják a címet, ha alkalmas nekik, elfogadják.  A rendszer a mobilfrekvenciákat használja, gyors, korszerű és diszkrét.

A cikk azt sugallja, hogy ez micsoda korszerű és új rendszer. Nos, én nem sokat utazok a világban, de azt nyugodtan mondhatom, hogy a varsói taxikban már öt évvel ezelőtt is biztosan ilyen rendszer működött, és már akkor sem tűnt újnak… Na, mindegy.

Fejlődés” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. kukacoskodó vagy, nekünk új és kész…
    Majd büszkén kiállnak és elmondják hogy mi igenis fejlesztünk a kedves utasaink érdekében, hogy gyorsabbak legyünk, meg bla, bla, és persze ezért amiért ők fejlesztenek majd 10-15 %-al meg is emelik várhatóan a tarifákat!

    Én igazán inkább azt szorgalmaznám hogy Budapest belső kerületeit zátják le, és csak pénz díj kifizetése ellenében lehessen behajtani. Persze ez midnenképp csak az M0-ás befejezése után lehetséges, vagy mondjuk inkább hogy erősen ekkor ajánlott.

Hozzászólások lezárva.