Járványhelyzet a világban

Néhány érdekes gondolat Karácsony előtt.

A magyarországi magyar emberek magyar kormánya a múlt héten kommunikációsan túlterhelődött, a Demeter-ügyre még lecsengése előtt ráült a Szájer-ügy, úgyhogy csütörtökön Gulyás Gergely, méltán szeretett országgyűlési képviselőm, az igazmondó kisgömböc, akinek úgy kellene tudnia hivatalból hazudnia szemrebbenés nélkül, mint Kovács Zoltánnak, ez azonban nem az ő erőssége, szóval GG azt bírta mondani, hogy még vizsgálják az ünnepek alatti enyhítés lehetőségét, főnökének, Magyarország nagyrabecsült miiniszterlenökének, aki a legtöbbet kormányzott miniszterelnöke Magyarországnak és az magyar embereknek, szóval OV-nek hétfőre sikerült kinyögnie, hogy nem lesz enyhítés január 11-ig, slusszpassz, mert a tudósok.

A tudósok, akiket úgy tűnik szintén rövid pórázra vettek néhány erősebb nyilatkozat után, amelyben esetleg kifejezték nemtetszésüket a kormány intézkedése miatt, szóval a tudósok azt javasolták.

Eközben Európában Soros György…

A faszt, eközben Szlovákiában:

Roman Mikulec belügyminiszter a szlovák központi válságstáb ülése után erősítette meg az Újszónak, hogy “lockdown vár Szlovákiára”. Sem Mikulec, sem Igor Matovič kormányfő nem árult el a lapnak további részleteket, azt mondták, a nyilvánosságot a szerdai kormányülés után informálják majd.

Marek Krajčí egészségügyi miniszter kedden beszélt arról, hogy súlyos a járványhelyzet az országban, rekordszámú beteget jelentenek a kórházak. Ján Mikas tiszti főorvos szintén kedden azt mondta a a központi válságstáb keddi ülése, hogy

“Ha mindent hagyunk úgy, ahogy most van, komoly problémáink lesznek”

Peter Visolajský, az orvos szakszervezet elnöke is hangsúlyozta, hogy a jelen helyzetben elkerülhetetlenek a további korlátozások.”

Tegyük hozzá, mindezt úgy, hogy Szlovákia teljes lakosságát letesztelték – magyarul szart se ért az egész.

Eközben Németországban:

“A nemzeti tudományos akadémia szerepét betöltő Leopoldina kedden kiadott rendkívüli állásfoglalása szerint elkerülhetetlen, hogy az eddigi enyhe, részleges zárlatot felváltsa az ország életét messzemenően befagyasztó kemény zárlat. Javaslatuk szerint december 14-től fel kell függeszteni az iskolakötelezettséget és a feltétlenül szükséges minimumra kell szorítani a személyes találkozásokat, át kellene állni az otthoni munkavégzésre. A december 24-én kezdődő második szakaszban a mindennapi élethez elengedhetetlen termékeket árusító boltokon kívül minden üzletnek és ügyfélforgalommal működő egyéb szolgáltatónak zárva kell tartania, és nemcsak az utazásoktól, de a családi összejövetelektől is el kell tekinteni az ünnepek idején. Németországnak ebben a lezárt állapotban kell kitartania január 10-ig ahhoz, hogy a járvány enyhülésének reményével kezdhesse az új évet.”

Magyarországon eközben elkezdődött a jónép nyugtatása a “járvány elkezdett platózni” bullshittel… Vissza nem térő alkalom lenne lezárni az országot a téli szünetben, főleg ha mindenki más is ezt csinálja.

Csak amíg az EU-vétóval van elfoglalva az egyetlen ember, aki egy ilyen döntést meghozhat, addig nem ér rá ezen gondolkodni.

Eközben Magyarországon megint arra a csalira ugrott rá a sajtó, hogy a kegyvesztett hmvh-i félisten szerint el kell űzni a nemzetközi áruházláncokat! Éljen a Közért Vállalat! Amellett, hogy baromság, de mégis hogy?

Mi van még?

Jelentkeztem oltásra, leszarom az adatkezelését.

A kimutatások szerint a magyar kormány a járvány kezdete óta 140,2 milliárd forintot csoportosított át sportra. Naponta 541 millió forintot, minden nap, még vasárnap is. Egészen megdöbbentő, miközben a 10-20-30 éve sanyargatott egészségügy az összeomlás szélén (főleg emberi erőforrás hiány az alacsony fizetések miatt, ez 20 éves projekt, mire helyrejön), közoktatás romokban (ezen nem segítene a pénz szerintem így) és sorolhatnám tovább. Erre szokták azt mondani nálam tanunltabbak, hogy súlyos arányvesztés…

Egyelőre ennyi, további kellemes világjárványt mindenkinek!

Járványhelyzet a világban” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Nyugdíjasok vásárlási sávja 2.0 | AZso dot net

Hozzászólások lezárva.