Ez a reklám mennyire gáz? (szumós szuzuki ;-) )

Megy a tévében ez az alábbi reklám, egészen egyszerűen számomra érthetetlen. És most ne is beszéljünk a másikról, aminek a zenéjétől egyszerűen kedvem támad lerágni a lábam…

A reklám két mottója (mert egy mottó már nem elég):

 1. Hét légzsák, ötcsillagos törésteszt.
 2. Igazi magyar. És japán.

Namost elmondom, mi a bajom ezzel a reklámmal:

 • Duna Plaza parkolóházának tetején érkezik a kis család, háttérben monoton panelház. Apuka harcsabajusza teljesen hiteltelen. A napfényből ítélve kora reggeli felvétel. Boltban voltak korán reggel?
 • Beülnek, sóhajtoznak. Mi bajuk?
 • Hátsó ülésen ül egy törpesumó ruha nélkül. Japánul magyaráz a gyereknek. Namost, egyrészt hogy kerül oda? Miért nem öltözött fel? Arról nem is beszélve, hogy a Austin Powers 3 óta tudjuk, hogy egy szumó nem feltétlenül higiénikus…
 • Apuka indítógombbal indít, hát persze, szériatartozék, nem? Szumós neki is magyaráz, ezen már Anyuka is nevet… Ebben a családban mindenki ért japánul?

Valaki árulja már el, hogy mi köze ennek a biztonsághoz, vagy hogy rávegyen, hogy ilyen autót kell vennem?

Az egyetlen pozitívum, hogy bekötik a biztonsági övet a kicsit katatón szülők…

Ez a reklám mennyire gáz? (szumós szuzuki ;-) )” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Nos, elemezzük: Sóhajtoznak: Reggel van még, kissé megfáradtak a vásárlásban. (Mit vettek? Élelmiszert, amit valószínűleg még délelőtt megesznek, mondjuk szendvicsnek, kiindulva a francia kenyérből.)
  Törpe Sumós: Ő jeleníti meg a japán kultúrát.
  Harcsabajusz: Ez pedig a magyart. (A nő lehetne kalocsai vagy matyóhímzéses ruhában, most úgy is divatba jön, jött)

 2. Egyébként melyik autó reklámjában láttál már olyat, aminek köze van a biztonsághoz, meg hogy tényleg rávegyen, hogy ezt vedd meg?

   • Mondjuk ettől én még nem vennék Renault-t. 😀 De kb ez az egy ilyen reklám volt. Meg talán a Volvónak volt ilyesmi reklámja. (Vagy a Saabnak?) Mostanában már nem reklámozzák ezt, minden autó biztonságos. (Majdnem mind.) Nem is azt kell sugallni ma már egy reklámnak, és nem is azt sugalmazzák. Inkább életérzést. Nézd meg az Opel, a Chevy mai reklámjait. Vagy a Volvóét, amivel egy Csepel művekhez hasonló terepen száguldoznak, és a végén beugrik egy puma a csomagtartóba. 😀 Egyetlen, talán biztonságot is kiemelő reklám van, az a Fordé, de az is inkább csak azért van benne, mert innovatív újdonságokat tartalmaz az autó.

Hozzászólások lezárva.