Prédikálószék – túra – adatok

Most akkor mennyi az annyi? Avagy ki vert át kit a távolság tekintetében?

Nos igen, három hónapnyi punnyadás után a saját tempónkban vágtunk bele a Királykunyhó Vadászház – Prédikálószék túrába, mivel egyrészt már régóta próbáltam magam ráhangolni egy Prédikálószék-túrára (2016 óta áll ott a kilátó), másrészt a kollégáim bejárták és könnyűnek találták (ami azt jelenti, hogy hozzám hasonlóknak még éppen teljesíthető).

A tervező az alábbi utat dobja ki:

predikaloszek-roviditett

3,5 kilométer (és ugyanennyi vissza), 350 méter szintemelkedés – sima ügy. Csakhogy, mivel a túra előtt nem volt se időm se kedvem ezzel foglalkozni, azt eredményezte, hogy a kitáblázott úton mentünk térkép nélkül (megjegyzés: azonnal rendelni egy Bükk turistatérképet a nyaraláshoz), ami nyilván egy jóval kényelmesebb, de hosszabb útvonalat jelent.

predikaloszek-hosszu

Hosszannézéssel megállapítható, hogy a három és félből öt kilométeresre dagadó útvonal két levágás kihagyásának köszönhető. Ebből az egyik sima ügy – visszafelé megtaláltuk utólag (de nem éltünk vele térkép hiányában), a másik a Hubertus-kunyhó felé vezető út nekem kicsit vadregényesnek tűnik a térkép alapján – nem nagyon emlékszem, hogy a 3-as számú éles kanyarnál (ami az út felénél lehetett) kicsit feljebb hol csatlakozik be a meredek hegyoldal felől ösvény…