Boszniai élménybeszámoló több felvonásban…

Lassan elkezdenek majd csordogálni a beszámolók a benyomásokról, az élményekről, jönnek majd a fotók is tematikusan bemutatva a helyeket (csak idő kérdése, mert több ezres fotómennyiségről van szó), ahol jártunk, úgyhogy csak azt tudom mondani, érdekes lesz.

Elsőként álljon itt egy nemzetközi pillanat. A szombati rafting-túrán a csónakunk kapitánya közölte velünk, hogy este a kézilabda-csapatuk úgyis elver minket és ők fognak bejutni a világbajnokságra. Este Mostarban sétálva pedig a kocsmák teraszán a népek a foci-EB helyett a szarajevói meccset nézték. Mondjuk nem értették, minek örül az a rengeteg turista, amikor a magyarok lőttek, de hamar odébbálltunk. Ami utána következett, arra senki sem gondolt. A magyar csapatot, a bírókat és a nemzetközi ellenőrt öngyújtókkal, aprópénzzel, esernyőkkel dobálták meg. A bosnyák szurkolók csúnyán leszerepeltek és kiállították a véleményt magukról. Mindezt mi Mostarban néztük végig a tévében…

A következő videón az látszik, ahogy a svéd ellenőr nyugtatgatni próbálja a közönséget, ám amikor valami a földön landol mellette, azonnal véget vet a mérkőzésnek.