Párhuzamos?

Az Autóbuzik! című blogban olvasható egy ironikus írás arról, hogy hogyan végződhet a tegnap bejelentett sávolyi MotoGP-pálya építésének még el sem kezdődött története… Érdemes végigolvasni, nagyon szellemes írás, mégha a végkövetkeztetés elnagyolt és nem lehet vele egyetérteni… Szóval, ennyire általános az, amit pl. a szigetmonostori, újpesti, óbudai polgimesti csinál? Igen. Ennyire.

Idézet az írásból:

2009. január 28. – Sávoly nem adja ki az engedélyeket a pálya építésére

A helyi önkormányzat új feltételekhez köti az építési engedélyek kiadását. A polgármester a település központjában állami támogatásból felépítendő, fedett gokartpályát kér cserébe.

– Nem hiszem, hogy zsarolásnak kellene tekintenünk a gokartpálya ügyét. Polgármesterként a helyiek érdekeit kell legfőképpen figyelembe vennem, és bizony, az ő érdekeik ezt kívánják. Amíg a pálya szóba nem került, a helyi gyerekek a Szarka-lapályon rollereztek nap mint nap, iskola után és helyett. Mióta a beruházó – megjegyzem, egyelőre érvényes építési engedély nélkül! – elkerítette a lapály területét, a gyerekek a településünkön áthaladó 7-es főúton kénytelenek rollerezni. Ez veszélyes és egészségtelen, az ökormányzat viszont saját forrásokból képtelen a megfelelő beruházásra. 2009-ben pedig, amikor a majdan épülő pálya révén a motorizáció fellegvárává válunk, nem adhatjuk alább egy gokartpályánál. Így talán, a biztonságos, zárt pályán való versenyzés felülírhatja a helyi gyereksereg rollerek iránti vonzalmát.

Párhuzamos?” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Balatonring | AZso.hu 2.0

Hozzászólások lezárva.