Anti-csussz

A múlt heti ónos eső poszt kapcsán már felmerült, hogy egy ilyen évezredes jelenség ellen léteznek hatékony, környezetbarát, már-már 21. századi, felvilágosult szellemiségű eszközök. Arra az esetre, ha az időmilliomos nyuggerek nem bírnának magukkal és a lefagyott járdákon szeretnék tesztelni a combnyaktörés érzését és a magyar egészségügy válságos állapotait, itt a megfelelő, olcsó eszköz a bajok elkerülésére.

A neve: Anti-csussz. Természetesen a fentieken kívül használhatja az is, aki például valamilyen hegyoldalban, dombtetőn lakik, ahová a fel- és lejutás ilyen szélsőséges körülmények között nem igazán biztonságos. Az ára a szombati túrán 2500 forint volt, tehát nem a hatezres Petzl-ársáv, hanem sokkal pénztárcabarátabb.

A termék -35 fokig van tesztelve és két év garanciát vállal rá a gyártó. Akár a síbakancsra is felköthető.

Működési elve azonos, tehát a gumiból készül készséget a cipőtalpra kell felfeszíteni és a jégbe beleállnak a fémtüskék. Csak telitalppal kell lépni, semmi pipiskedés. Engem teljesen meggyőzött, ha szükségem lenne rá, biztosan vettem volna akár most hétvégén, akár a forgalmazónál,  a Beneco Bt-nél.