Fényvillamos 2011 vs. 2017

Mivel szombaton csináltam egy szinte azonos fényképet, érdemes visszatekinteni, melyik hogyan is készült…

2011-ben járunk, az alig két hónapos A55V-vel kergettem a talán először az újpesti viszonylaton járó Karácsonyi Fényvillamost. Az érdeklődés hatalmas volt, sikerült egy jó pozíciót megcsípni a vágányon, távolabb, hogy ne torzítson.

Fényvillamos 2011 (Sony Alpha 55V) (80 mm, f16, 35 másodperc)

Azt hiszem, elmondhatom, hogy ez a kép biztosan el lett rontva, hiszen túlszaturált és a csíkok imbolyognak. Bár ez utóbbi lehet, hogy a vágányok állapota miatt történt, úgyhogy felmerül a kérdés, hogy azóta felújították a vágányokat a végállomáson? Ránézésre igen… Ja, ez a villamos jön. Mindegy, annyira nem tetszetős.

2017-ben már egy másik fényképezőgéppel (ami hamarosan betölti a negyedik évét), de ugyanazzal az objektívvel fotóztam. (Egyébként ahogy vetettem egy pillantást a Sony weboldalára, megállt az Alpha az 58-nál és elengedte a hobbifotósokat, úgyhogy ez sajnos előrevetíti a platform-váltást is, ha ez a kamera kileheli a lelkét.)

Fényvillamos 2017 (Sony Alpha 58K) (30 mm, f20, 66 másodperc)

Lehet, hogy triviális, de mai szemmel ez nekem sokkal jobban tetszik. A hosszabb záridő miatt jobban látszik a villamos, bár így is elég sejtelmes. A kép nem túlszaturált. Erős crop, de így sem rossz a minősége. Ez a villamos megy. 😉

Nos, kinek hogy tetszik? Van egyáltalán valaki, aki idáig olvasott??? 😉