Pancserok

Utálom a pancserokat. Egészen egyszerűen eldurran az agyam tőlük. És most megint beleszaladtam egybe.

Szombaton kimentem reggel a telekre, mert elhatároztam, hogy kicseréltetem az autón a téli gumikat a nyárira. Mivel nincs felnim, ezt nem tudom magam megcsinálni. Pilisvörösváron van egy gumis bent a piac közelében, a főút mellett. Kilenc óra körül értem oda, mondták, hogy fél tizenegyre tudnának fogadni, hatezer forintért. Mivel ezt egy kicsit sokkalltam és az időmet sem egészen így terveztem, elmentem a másik gumishoz, ami a falu határában van Pest felé (pedig így utólag ezt kellett volna választani). Ott is fél tizenegy, de csak 3600 pénz. OK, akkor jövök! Elmentem a gumikért, elugrottam az Auchan-ba, vettem ezt-azt, aztán húztam vissza.

A gumisnál ketten dolgoztak két autón – egy szerszámmal. Vagyis a két kocsinak a gumijait felváltva, egymást kerülgetve szerelték – ez még nem is akkora probléma. Az sem gond, hogy háromnegyedkor kerültem sorra és hogy elég lassan haladt a munka. Amikor felrakták az első kerekeket, szóltam, hogy szerintem nagyon laposak, mire az volt a válasz, hogyha túl kemény, akkor meg pattog az autó. (Beszóltak az ügyfélnek? Első homlokráncolás.)

Nagy nehezen felkerültek a gumik és haza indultam. A kormány harmincnál rángat – ennyit a kiegyensúlyozásról. Egy benzinkútnál megálltam felfújni a kerekeket, hallom ám, hogy a jobb elsőből konkrétan ereszt a levegő a szelepnél. Nem kicsit, nagyon.
Elmentem egy gumishoz, ahol egy laza mozdulattal kicserélték a szeleptűt – ötszázért. Hazamentem.

A sztorinak akár vége is lehetne, de nem, ugyanis a bal első kerék vasárnap reggelre eresztett le. Ott álltam rakkba-frakkba és kereket szereltem, vazze. Még jó, hogy volt a kocsiban gumikesztyű. (Jó, itt becsúszott egy pöti malőr, lehet röhögni, ugyanis a pótkerékben sem volt egy bar-nál több, úgyhogy azon csúszva gurultam el a Váci útra a benzinkútig…) Szóval, most mehetek újra gumishoz, rühellem az egészet.

Olcsó húsnak híg a leve? Igen!

És senkinek sem ajánlom a pilisvörösvári városhatárban a Toyota mellett lévő Góliát Gumi Szervizt, mert szarul csinálták meg a gumimat. Ez van. Sajnálom. Sajnálom, hogy ennyi időmet elcseszték ezzel és az olcsóbb végül drágább lesz, mert mindkét kereket meg kell újra nézetni, centíroztatni jó pénzért.

Pancserok” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Mi történt 2008-ban? 1. rész | AZso.hu 2.0

Hozzászólások lezárva.