Hol a közlekedési kultúra?

Múlt pénteki fotók, amikor is az történt, hogy a csütörtök óta az út közepéből bugyogó vizet csőtörésként azonosítva megjelent reggel a Vízművek és megjavította a csőtörést. Abban is voltak vicces jelenetek, pl. amikor a gödörből kiszivattyúzandó vizet a szivattyú visszanyomta a gödörbe, dehát ez user fail, megcsinálták, ez a lényeg.

Az már érdekesebb, hogy miért nem aszfaltozták le, amikor lehetett tudni, hogy jön a fagy, meg a hétvége, meg minden. Ahogy visszajöttünk, ez a kép fogadott minket.

Hol a bibi?

A tábla jobb szélén a tábla, az útfelbontás után pedig 6 – azaz hat – darab autó parkol szépen sorban. Az utcában szinte lehetetlen elmenni egymás mellett, a mélygarázsból kikanyarodni pedig szintén izgalmas mutatvány. Én nem tudtam, hogy egy útfelbontás felülírja a KRESZ-tábla tiltását…

Szinte valamennyi kollégám, aki jelen volt, döbbenten nézte a kis csapatot. Természetesen a közterületfelügyelők pénteken délben már nem járőröznek, különben is, esett az eső is picit… A hat autóból kisebb-nagyobb szünetekkel négy még este is ott parkolt. Ha figyelembe vesszük a kép felső részén lévő kanyart, ahol a gyalogosok (szerintem ok nélkül) azt hiszik, körbenézés nélkül kiugorhatnak a kocsik elé, akkor ez egy elég veszélyes helyzet volt szerintem.

Persze az is lehet, hogy csak az én rózsaszín külvárosi lelkemnek volt ez olyan durva kihágás…

A kibetonozott gödör ma sincs még leaszfaltozva. Gondolom az aszfaltozó brigád valahol a Spitzbergákon aszfaltozik sürgős ügyben…