Névkonvenció?

Valaki magyarázza nekem el!

Eddig olvashattuk a körözésben, hogy Sztojka Iván, Raffael Sándor és Nakármilyen Győző. Most, hogy elkapták őket, már csak Sz. Iván, R. Sándor és N. Győző lesznek? Vagy valaki sokat nézett Kékfényt gyerekkorában?

Idézet az Index.hu cikkéből:

Múlt vasárnap hajnalban egy kiprovokált verekedés után megkéselték a Veszprém kézilabda-csapatának három játékosát. A román Marian Cozmát vesén és szíven szúrták, ő a kórházban meghalt. A segítségére siető horvát Ivan Pesict vesén szúrták, a szerb Zarko Sesumot pedig fejbe rúgták.

A rendőrség 10-12 órával a bűncselekmény után azonosította R. Sándort és Sz. Ivánt. Még a gyilkosság napján elfogták Ausztriában R. Sándort és a vele menekülő, a késeléssel csak az őrizetbe vétele után kapcsolatba hozott N. Győzőt.

A harmadik gyanúsítottat, Sz.-t eddig keresték a rendőrök. Lakossági bejelentés alapján szerdán a Fejér Megyei Szent György Kórházban, csütörtökön pedig egy székesfehérvári, palotavárosi tízemeletes panelházban keresték a körözött bűnözőt, de egyik akció sem járt sikerrel. Megtalálták viszont azt a terepjárót, amivel Sz. Iván és két, az osztrák rendőrség őrizetében levő társa, R. Sándor és N. Győző elmenekült a gyilkosság helyszínéről. A tanúvallomások és a szórakozóhely biztonsági kameráinak felvételei alapján a rendőrök úgy vélik, Marian Cozmát R. szúrta szíven.

Az áldozatoknak meg mindenhol kiírják a nevét?

Mi ez az álszent hülyeség? Attól, hogy elfogták, még nyugodtan kiírhatnák a nevét, maximum melléírnák, hogy gyanúsított. Ez korrekt lenne. De ez a fenti gyakorlat szánalmas és nevetséges.

Névkonvenció?” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Bár nem értek hozzá de szerintem kb. úgy működik hogy amíg körözik, addig mind az arcképét, mind a nevét közzé lehet tenni. S miután elkapták megilleti a jog hogy ezt már ne tegyék meg.
    Következtetem mindezt abból hogy amikor a harmadik faszit elkapták az index főoldalán a csávó szemeit azonnal kitakarták egy fekete kockával, és a nevét is elkezdték rövidíteni.

Hozzászólások lezárva.