Ablak a múltba fotósorozat – ezt látni kell!

Doransky osztotta meg, ott találtam ezt a fantasztikus sorozatot, amely a fortepan.hu régi, Budapesten készült képeit illeszti be a ma készült képekbe. Nagyon ötletes és nagyon komoly munka, ezért itt, a főoldalon ajánlom én is mindenkinek a figyelmébe!

Le a kalappal az ötletért és a megvalósításért!

Vodpod videos no longer available.

Ablak a múltba fotósorozat – ezt látni kell!” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Az ötlet egy orosz olsalé,aki a II.vh romjaival tette ugyanezt.

  • Az ötlet lehet másé, a megvalósítás a srácé. Nem kis meló fényes nappal felkeresni ezeket a helyeket. Rengeteg időbe telik megtalálni a megfelelő látószöget (ami sok esetben nem is létezik, átalakult, nem megközelíthető (pont így jártam tegnap Zsámbékon), úgyhogy továbbra is azt mondom, szép munka! Én is belekezdtem valami hasonlóba (ezért is jártam tegnap Zsámbékon), a budapesti videó már fent van, a vidékiekhez idén nagy alapanyag-gyártás várható.

 2. Érdekes, hihetetlen látványos a képgyűjtemény. Nagyon nagy munka lehetett ezt összeállítani, gratulálok a türelemhez és precíz szerkesztéshez. Köszönöm!

  • Ó jajj, remélem, hogy nem értettük félre egymást! Ezt a fotósorozatot nem én csináltam, csak közzétettem linkelve, mert nekem is nagyon tetszik. Nem szeretném még a halvány gyanúját sem annak, mintha én ezzel sajátként dicsekednék! Én is gratulálok a készítőnek, gratuláltam a képeknél!

 3. Nagyszerű anyag! Gratulálok annak is aki készítette,annak is aki közzétette.
  Szuper hogy bemutatható az un okáinknak.

 4. Nekem pont az a problémám, ami Krupánszki Teréznek tetszik. Szerintem nem tudjuk bemutatni az unokáinknak,mert kicsik az archiv képek, és gyorsan vált. Én még nézném. Kerllene egy olyan melléklet, ahol külön megnézhetném az archiv fotókat. Ugyanis van közöttük több, ami nagyobb figyelmet érdemelne, de nincs rá idő, mert a váltó léptet.
  Összegezve nagyon jó ötlet, és jópofa.

  • Károly, az eredeti (ebben a sorozatban lekicsinyített fotók) tudomásom szerint mind megtekinthetőek a fortepan.hu-n, ajánlom figyelmedbe az oldalt. A fekete képre kattintva egyébként el lehet jutni az eredeti képhez, amelyet lehet teljes képernyőn hosszasan nézegetni, ha úgy tetszik. Jó szórakozást kívánok, nekem az volt a szó pozitív értelmében!

Hozzászólások lezárva.