Esti HDR fotózás

Este – miután sikerrel megszereztem a P712-t és megtaláltam egy Auchan-os zacskóban a memóriakártyát – nekivágtam a városnak, hogy megfelelõ HDR témákat keressek. Mivel azonban elkszúrtam az idõmet a cégnél, ezért majd egy óra késéssel indultam, így egyetlen értelmes helyszín marad, a naplementét hátára vevõ budai Vár a Lánchíddal. Sajnos arra nem számítottam, hogy a fák miatt a Lánchíd hídfõjétõl nem fogok tudni fotózni, úgyhogy le kellett mennem a partra, ahol egy olyan cölöpre tudtam rátenni a gépet, amelyikhez egyébként a hajókat kötik ki… Ezzel önmagában nincs semmi baj, csak kényelmetlen és megy az idõ… Szóval fotózgattam erre-arra, aztán 6 óra körül kénytelen voltam hazaindulni, tekintettel arra, hogy az elsõ lámpámat otthon hagytam, így hát kicsit szabálytalanul, kicsit önveszélyesen vágtam neki a hazafelé vezetõ tízegynéhány kilcsinek. A fotók sajnos eszeveszett zajosak lettek, mondjuk elsõre nem is várhattam volna többet. Ez a tájfotózás valószínüleg kicsit másjellegû cselekmény, mint amikor az ember kiront az irodából, végiglohol a városon és épphogy elkapja a lemenõ Nap sugarait, hogy utána loholjon haza… Ez lett az eredmény!

budai_var

Esti HDR fotózás” bejegyzéshez ozzászólás

    • Ne hülyéskedj, ez mai szemmel egy teljesen vállalhatatlan fotó – lenne, ha azt a látszatot akarnám kelteni, hogy én már úgy születtem, hogy már mindent tudtam.

      Ehelyett inkább azt mondom, hogy mai szemmel, mai technológiával ez a 2006-os próbálkozás meglehetősen amatőr kategóriába sorolható – még általam, a totál amatőr által is, nemhogy egy profi által.

      Azóta van új fotómasina, van állvány is, szóval, sokkal jobb a helyzet. Itt egy tavalyi próbálkozás a fentiek illusztrálására:

Hozzászólások lezárva.