Tímár utcai anomália

Az alapszituáció, a HÉV megálló felüljáróval. Az utasok nagy része használja is a mûtárgyat, de természetesen a kerítés több helyen szét van feszítve, az így keletkezõ lyukakhoz a közeli lakóteleprõl kitaposott ösvény vezet. Sokan járnak itt tilosban, félálomban keresztezve a kerékpárutat, a háromsávos Árpád fejedelem útját és átmászva a kerítés kisebb-nagyobb lyukain. A múlt héten (vagy kicsivel korábban, nem jegyeztem fel pontosan), két új képzõdmény keletkezett, az egyik a HÉV-megálló felüljáróval átellenes végén lévõ kijárat (amely ígéretes, azonban konkrétan nem vezet sehová), illetve az út másik oldalán a fent említett futóösvény végén egy zárt korlátsor.

Tímár utcai anomália 1.

HÉV megérkezik, terepszemle, vigyázz, kész… Ezzel egyidõben megkezdték a felüljáró felújítását, amennyire láttam, néha teljesen, néha részben lezárva.

Tímár utcai anomália 1.

 

…rajt! Gyerekkel, mámival, iskolatáskával! Hajrá! Ma reggel arra jártam és alábbi képeket készítettem. Jól látszik, hogy 3-4 helyen keresztezik a gyalogosok a háromsávos utat, nem veszélytelen módon. Arról a pillanatról sajnos lemaradtam, amikor két gyalogos visszaugrott a járdaszigetre, amikor egy autó csikorogva fékezett (és nem tudott volna megállni). Szintén nem fotóztam le azt a két hölgyet, akik a Görzenálnál másztak át a kerítésen (vagy kicsit északabbra) és az irányítórendszert fedõ betonlapkákon tipegtek a megálló felé…

Közlekedési kultúra 2006 – Magyarország.