A hónap UFÓ-ja

Bár inkább hívhatnánk UBP-nak, azaz azonosítatlan biciklizõ személynek. Hétfõ este láttam a Dagály utáni kanyar felett, ahol a kerékpárút a Rákos-patakkal párhuzamosan megy. Este hét volt már, amikor indultam, teljes sötétség, magam részérõl elöl villogó, reflektor, fényvisszaverõ csíkok mindenfelé.

Látom, hogy a távolból egy kerékpáros közeledik, ráhajolva a kormányra (talán országútis?), arcát furcsa, halvány fény világítja meg. Ahogy közelebb értünk egymáshoz, akkor látom, hogy egy montin egy fiatal srác, két kézzel a kormányra könyököl (inkább az alkarjára nehezedik elõre hajolva) és … és…. játszik a mobilján. Na jó, lehet, hogy sms-t írt, azt nyilván nem láthattam. Ahogy észrevette a lámpáim fényét, elindult felém. Még annyira futotta az idõbõl, hogy rákiabáljak, hogy “hé, az utat nézzed már…”, mire felnézett, korrigált, és ment tovább.

A teljes sötétségben természetesen se lámpája, se csíkja, se bukója semmi. Emlékezetes eset volt. Persze hallottam már ilyen sztorikat, hogy a hosszú úton valaki Snake-t játszott az autópályán, de az is durva, ez is…