A Kirill Európában…

… jóval nagyobb károkat okozott, bár a világvége azért ott is elmaradt. Látványos baleset a Napoli nevû hajó balesete. Megdöbbentõ fotók!

A hajó, fedélzetén 2400 konténerrel igyekezett a La-Manche csatornán, ám úgy döntöttek, mivel nem érné el a biztonságos kikötõt, ezért nekivezetik a partnak, hogy felüljön a homokpadra, és ott átvészelje a vihart. Nos, a terv csak félig meddig jött be, ugyanis a hajó léket kapott és Sidmouth partjainál oldalra borult, folyamatosan potyogtatva a konténereket a vízbe és eresztve üzemanyagát. A helyzetet fokozza, hogy 150 konténerben veszélyes vegyi anyag van, és a háborgó tenger miatt egyelõre nem tudnak a közelébe férkõzni (a legénység a mentõcsónakokon elmenekült).


Leon “TabascoKid” Neal fotója

A partra sodródott konténereket a rendõrség nem tudja õrizni, úgyhogy megjelentek a fosztogatók. A képre kattintva megtekinthetõ a teljes sorozat, amelyen jól látszik, hogy a fosztogatók komoly zsákmánnyal távoznak, miközben a környezetvédõk a tenger elõvilágát próbálják mentesíteni.

Nem járt sokkal jobban a némrégiben felavatott hipermodern berlini Hauptbahnhof sem, ahol két vasgerenda zuhant le az épületen kívül, szerencsére csak néhány kerékpárt lapított szét. A gerendák szerencsére nem az épületet, csak a külsõ borítást tartották, ami viszont épen maradt. Azóta viszont szél esetén kiürítik az épületet. Áll a bál ott is…

Az alábbi képre kattintva az eredetin látható, hogy hol is kell keresni a gerendát a földön…