Ars blogica

Kifacsart cím. Az ars poetica kicsavarása. Hogy miről szól a blog? Miről kellene szólnia. Úgy látszik, nemcsak én gondolkodom ezen. Handras is leírja a blogjában, miről nem lenne szabad írnia az olvasói szerint. Esélyes, hogy szinte semmiről, mert valaki mindig bátran jön, és megmondja, hogy az miért nem frankó.
Ilyenek vagyunk. Én is sokat gondolkodtam már (mostanában főleg), hogy miről kellene szólnia a blognak, az oldalnak? Mert abban biztos lehet az ember, hogy levadásszák az oldalt a netről és akár “szövegkörnyezetből  kriagadva” is ízekre szedik. Felhasználják ellenem. Tehát nem lehet túl személyes, mert az túl veszélyes.
A munkámról nem írhatok, mert tilos.
Politika, vallás? Értelmetlen dolog írásba kezdeni róla, főleg interaktívan. Márpedig a blog az interaktív.
Akkor írjak a Forma-1-ről? Ahhoz nem értek annyira.
Nem tudom. Még filózok egy-két menetet, hogy miről lehetne igazából írni, hogy az oldal legyen egyéni hangvételű, de felismerhető stílusú,  legyen mondanivalója, de legyen azért könnyen emészthető is.

Nem könnyű.

Ars blogica” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Ne haragudj, de nem értelek. Ha van egy blogom, ami rólam szól, mert kiről másról, miért ne írhatnék azokról a témákról ami engem megfog, zavar? Legyen ez vallás, politika, vagy akár a 2008-as XT hajtókar súlyponti elosztása….

    Hisz mintha a blognak pont az lenne a lényege hogy megoszd másokkal a gondolataidat, vitára bocsáss olyan kérdéseket melyeket amúgy akár máshol nem tudnál megtenni. szerintem!

Hozzászólások lezárva.