UPC-sávszél-politika

Volt régen olyan, hogy adás-politika. Amikor még mindenki a rádióból vette fel a zenéket, folyton belebeszéltek az elejébe-végébe, hogy ne sikerüljön. Aztán volt külön negyedóra magnósoknak, meg hasonló hüjeségek, de a hallgató meg volt szívatva…
Nahát, kb. valami ilyesmit csinált a UPC is most, ahogy olvasom, szépen csendben megemelte a sávszélességet is, de mocskos szemét upc módra ám… Hiába, húznak egy jó lapot és már-már elhiszem, hogy ezek sunyi módon az én elégedettségemre játszanak, de aztán mindig lepofoznak a magas lóról, hogy nehogy…

Mert ahogy az IT.Café cikkében is olvasható, furcsa húzás ez… Elmondom, miért!

Tekintsük át az alábbi táblázatot!

Jól látszik, hogy a jelenlegi chello medium csomagomból csak veszteséggel léphetek tovább. Ha megyek a bronz-ba, akkor a sávszélességemet vesztem el, ha megyek a silverbe, akkor 25%-val többet kell fizetnem. Mindenképpen bukok rajta. Ugyanígy bukó ágon van a chello minimum előfizető is, ha váltani akar. A chello extreme előfizető spórolhat 500 pénzt, ha átmegy a silverbe, akárcsak a chello professional a gold-dal. Hát, nem tudom, érdekes lenne látni, vajon milyen a csomagok megoszlása a upc előfizetői táborában, de egyrészt ez gondolom, hétpecsétes titok, másrészt a fentiekből nyilvánvaló, hogy a többség a minimum és a medium csomagokban várja a csodát, márpedig a csoda ezúttal (is) elmarad.

Úgy látszik, eshetett a profitja a upc-nek, vagy nem tudom mi lehet az oka (túl sok bírság a hülye, félreérthető reklámok miatt a versenyhivataltól?), hogy a folyamatosan csökkenő árú, egyébként a upc területein is elérhető ADSL-csomagok ellenére a upc megtapossa a régi előfizetőit és a fenti módon határozza meg árait… Szomorú ez.

UPC-sávszél-politika” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Ne csüggedj, magentásnál is hasonlóan van. Ugyanez a csomat, amit most használok lejárt hűségű előfizetőknek 6900, míg olyanoknak, akiknek a áltást megelőző 3 hónapban volt adsl a vonalán, azoknak 7900. Na most akkor én melyik vagyok?? Hiszen lejárt a hűségem, és mág vagy 4 éve van adsl-em. Akkor most mi van. Ráadásul mindkettőhöz hűségnyilatkozat kell. Most meg fizetek 9500-at. (váltanom kéne, tudom, de nem akarom lecserélni az emilcímem, de hűséget sem szívesen írnék alá :S).

 2. Éva, neked jó drága neted van!

  A mi netunk a upc-nél 2800 Ft, korlátlan(250gb) letöltéssel!
  A magentánál 4400 Ft-ért már korlátlan letöltést kaphatsz, így megmaradhat az e-mail címed is!

 3. az 1500 Ft sztem megéri a dupla sávszélességért és tripla feltöltési sebességért. Akinek extreme és prof. csomagja volt, annak olcsóbb lesz és dupla (ill. tripla)lesz a feltöltés sebessége.

 4. Az a baj azzal, amit mondasz Miklós, hogy ha nincs szükségem a dupla/tripla sebességekre (márpedig nincs), akkor ez bizony nem más, mint bújtatott áremelés, amit rühellek…
  Volt már egy ilyen időszaka a UPC-nek, akkor le is mentünk a minimum csomagra, mert nem voltam hajlandó 12.000.- forintot fizetni egy közepes (mai szemmel minimum) csomagért…

 5. nekem eddig extreme csomagom volt, így ha silverre váltok, akkor marad a letöltési sávszélességem, de duplájára nő a feltöltésem (ami egy honlaptulajdonosnak nem lehet közömbös).
  és mindezt valamivel olcsóbban…

 6. szia zsolt,

  a napokban (próbaképpen) beszerelték nálunk azt a fajta UPC set-top-boxot, ami felvenni is tudja a műsorokat, azon látható egy USB és egy LAN bemenet. Mire használhatóak azok szerinted, mert a kézikönyvben nem szerepelnek?
  Ki lehet valahogy “nyerni” a dobozból a felvett filmeket ??

 7. Bocs, csak valami miatt nem kapom meg az értesítéseket a kommentekről…

  Szóval! Fogalmam sincs mi lehet a két csatlakozó, a felvett filmeket a SCART kimeneten lehet “felvenni” valamilyen más felvevővel, gondolom. Ez nyilván egy macerás és … keresem a megfelelő szót … túlzott? redundáns? buta? megoldás, de néha szükség lehet rá.

 8. Persze, nem egy tiszta megoldás, sőt, kifejezetten Citrom-díjas, de én nem is gondolkodtam nagyon ezen, mert csak addig kell a felvétel, amíg megnézem. Utána letörlöm. Arra meg tökéletes.

Hozzászólások lezárva.