Balatonring

Azt hiszem, be fogom fejezni a Mokka c. reggeli “műsor” nézését (is). Idegesítő, ostoba. A riportok témái egészen elképesztőek, a riportok minősége egészen silány, gyakran a Magellán/Aktív/stb. bulvárgyár hírei vezetnek fel bulvártémákat, egészen ostoba módon.

Azt sem tudom, mit fognak csinálni, ha Jakupcsek szülni megy, úgy tűnik, ő viszi a hátán a műsort egyre gyengébb minőségben. Olyan, mintha kifáradt volna a műsor.

Ma reggel az első vendég a miniszter volt, aki felelős azért, hogy idecsalogassa a befektetőket, a Balatonringről faggatja a riporter, aki úgy tűnik, teljesen dezinformált a témában, sőt, olyan, mintha nem is szeretné, hogy idejöjjön a MotoGP. Ugye milyen hamar kibújik a szög a zsákból?. Első kérdést neki is szegezték gyorsan: “Akkor ez most imídzs vagy valóban haszon lesz? Miben hoz többet?” Öööö… Felkészült riporter így félvállról indít? Hűha… Második kérdés: “Nyilván mindenki azt kérdezi, hogy kié lesz a szálloda, a golfpálya, miénk vagy a küldöldi tőke, milyen arányban?” – így.

Nem teljesen tökmindegy, kié a szálloda? Kié lenne? Aki megfizeti az árát!

A magyaroknak vagy a spanyoloknak jelent munkalehetőséget ez? – harmadik kérdés, itt már készen vagyok, de azért bírom még. Kibújik a szög a zsákból: Akkor ez nemcsak az alacsonyan képzett munkaerőnek jelent munkalehetőséget, hanem mondjuk a szállodaigazgató is magyar lesz?” – úgy tűnik, munkanélküli szállodaigazgató van a családban…” Az építkezést magyarok vagy spanyolok fogják csinálni?” – hát persze, spanyol ácsok fogják csinálni, ki más. Sőt, ha megbetegednek, spanyolnáthát kapnak…

“Mikor lesz az első év?” – a felkészült riporter újabb kérdése. “A Forma-1 közvetlenül veszteséges.” – erre a kijelentésre vajon mit tud válaszolni valaki. “Miért nem volt jó a Hungaroring?” Komolyan, majdnem belevágtam a távírányítót a tévébe. “Mi lesz az év többi részében?” – mi lenne, kedves Gabirka, mi?

Ennyire alacsony színvonalú riportot egy ilyen pozitív kicsengésű történetről – nehéz összehozni, de sikerült. Hétfőtől nem nézem a Mokkát, felesleges időpazarlás. 8 perc tömör gyönyör alant megtekinthető.