Megyeri-híd

Áll a bál a Megyeri-híd háza táján. Szigetmonostor polgármestere elszánt. Addig nem járul hozzá a használatbavételhez, amíg nem áll kőhíd Szentendre és Szigetmonostor (ööö…. izé… onnan kilométerekre van a falu, na mindegy) közöt. Erről büszkén nyilatkozik a tegnap TV2 reggeli műsorában, Gabirka pedig bólogat nagyokat, ahelyett hogy rákérdezne a tutira. Nézzük csak!

Mit is mond a polgimatyi? Idézet: “Amit a két önkormányzattól, Szigetmonostortól és Szentendrétől elvártak, ezt a döntést meghozták, a két önkormányzat 2007. február 22-én kijelöltük a hídnak a helyét. Jelenleg ezzel a hídhellyel kapcsolatosan valóban vannak problémák, de azt gondolom, ezek nem a két önkormányzaton múlnak…”

Hoppá, itt kellett volna Gabirkának az asztalra csapni, hogy “ésakkoreztmosthogy?”, de csak bólogatott. Tehát valami bűzlik a Duna partján. Innentől hiteltelen az egész kifogás, innentől maroktartás.

Erre mit olvasok ma az Indexen?

A NIF a már említett anyagban felidézi: az első variációt, még 1999-ben a szentendrei Postás strand környékén képzelték el. Második variációként egy ennél mintegy háromszáz méterrel délebbre lévő helyszínben egyezett meg a két önkormányzat, Szentendre és Szigetmonostor a múlt év elején. Csakhogy ez utóbbi, tavaly február 22-én kijelölt helyszínnel is van egy kis probléma, mondja Molnár Zsolt: időközben kiderült ugyanis, hogy a szentendrei hídfő honvédségi területre esik, márpedig annak használatához a honvédelmi tárca nem járul hozzá.

A minisztérium infrastrukturális ügynökségének szakemberei csak egy idén január 30-i megbeszélésen – tehát majdnem egy évvel a két település megállapodása után – tudták meg, hogy a hidat HM-területen építenék meg, mondták az Indexnek a honvédelmi tárcánál. “Semmilyen előzetes megkeresés és ismertetés nem volt, csak ezen a megbeszélésen, a tervezéssel megbízott UNITEF’83 Zrt. által bemutatott átnézeti helyszínrajzból vált ismertté a tervezett híd és az elvezető útváltozatok nyomvonala, amely ráadásul a HM kezelésű területre való rácsatlakozáson kívül más alternatívát nem is tartalmazott” – közölte a minisztérium kommunikációs főosztálya.

Ugye, ez gáz? Mert szerintem ez nagy gáz. A kijelölt helyen a híd nem építhető fel, de erről a szigetmonostori polgimatyi nagyokat hallgat (merre is néz, aki hmmm… nem mond igazat? Felfelé?)…

Most írjam ide a szokásos zárószavaimat? Kénytelen leszek. Magyarország – abszurdisztán.