iPhone alkalmazások újabb adagja

Mivel még a régi oprendszeren vagyok (a frissítéssel egyelőre szerintem meg fogom várni az első-második frissítést, ráérek, kibírom), ezért még mindig a régi applikációkat nyúzom, illetve azoknak a környékén bukkannak fel újak, amelyek közül most bemutatok néhányat.

1. Naptár-szinkronizálás a Nemusync-vel
Erre ugyebár elvileg nincs szükség, mivel az iTunes frissíti az Outlook naptárát oda-vissza, az Outlookot pedig lehet az Google Calendar-rel, van azonban egy bibi. A Gmail csak egy naptárat tud alapból szinkronizálni, a többnaptáros programok fizetősek. Ennek megkerülésére lehet használni a NemuSync-t, ami a telefonról szinkronizálja valamennyi Gmail-naptáramat. Ezek után már ki lehet kapcsolni az iTunes naptár-szinkronizációját, cserébe a Gmail által felszinkronizált Outlook-bejegyzéseket is lehozza. Kicsit bonyolult lehet így leírva, de működik oda-vissza, több naptárral, szóval jó dolog.

2. Stumbler
Ez egy egyszerű kis alkalmazás, megmutatja az eléhető wifi hálózatokat. Gyorsan és egyszerűen.

3. Flixwagon
Ez egy friss, mai hír. Ma tették elérhetővé az alkalmazást az  1.1.4-es oprendszert használók számára a fejlesztők. A szolgáltatás lényege, hogy élő videóadást lehet közvetíteni az alkalmazás segítségével, amelyet a http://www.flixwagon.com oldalon lehet élőben nézni, ha a szerző engedélyezi. Ha nem, akkor később meg lehet tekinteni, vagy pl. feltölteni a Twiterre, Youtube-ra. Őszintén szólva, még mérlegelem, hogy van-e ennek valami értelme, hasznos része, mert ha nincs, akkor törlés.

A kollégáimat a Mekiből visszatérve (ők voltak ott) támadtam le ezzel a ficsőrrel, de valahogy nem jöttek lázba tőle, lehet, hogy megülte a gyomrukat.

Rossz hír, hogy úgy tűnik, valamivel sikerült összekarcolnom a kamera ablakát, az “optikát”, úgyhogy nem csoda, hogy a képek foltosak. Ettől nagyon szomorú lettem, de egyelőre így marad.