The Office rajongó lettem

Anno a különböző beharangozók kapcsán megnéztem az első részt a Viasat3-on, de annyira nem tetszett. A vasárnap este tíz órás kezdés sem volt annyira kedvemre való, néha vasárnap este alig érünk haza a bringás hétvégékről, nem tévézünk. Most valahogy azonban eszembe jutott és elkezdtem nézni, nos, teljesen a rabja lettem. The Office – az új kedvencem.

Az alapszitu a következő:

Adva van egy amerikai vidéki kisváros, ahol egy nagy cég (fénymásolópapírokat gyárt és árul) kis fiókja üzemel, 8-10 emberrel, sales, könyvelők, rakodómunkások. Egy főnök. Mi úgy csöppenünk bele, hogy a cégnél dokumentumfilmet forgatnak a cég életéről, egyfajta valóságsót a cég mindennapjairól. A cég dolgozói a kamerával osztják meg azokat a gondolataikat, amit gyakran egymással sem, úgyhogy a nézőnek mindig több információja van az eseményekről, mint a szereplőknek a szerepükben.

A kulcsfigurák:

Michael, a menedzser. Szerintem egy félresikerült alak, akit nem tisztelnek a beosztottjai, aki nem tudni, milyen elvek alapján irányítja a céget és nem tud titkot tartani. Kétségbeesetten próbál a csapat vezetője lenni, miközben a háta mögött kinevetik, amikor pedig elmegy az irodából, senki sem dolgozik többé…

Dwight, a hűséges kutyája, aki mindenben támogatja, hátha neki is lehullik valami a zsíros falatokból.

Jim, a sales, aki már azt is unja, hogyha arról kell beszélni, hogy mit kellene csinálnia.

Pam, a recepciós, akibe szerelmes Jim, de ő nem veszi észre, viszont az esküvőjét tervezi a melós barátjával.

És a többiek, akiknek mind-mind megvan a szerepe a cégnél, megvan a szerepe a játékban, ami az ő életük, munkájuk.

Tudom, hogy ez egy angol sorozat, de elég ügyesen amerikanizálták, és mivel dolgoztam amerikai cégnél (bár ha be kellene sorolni, hogy mennyire volt amerikanizált, akkor egy gyenge hármast érdemelne egy tizes skálán), ismerős kiszólások kerülnek elő, ismerős reakciók és ismerős értelmetlen tennivalók.

Lehet, hogy ezért tetszik, de nekem nagyon tetszik. Húszperces részekből áll, egy-egy szűken vett témát jár körbe. Móni szerint erőltetett, de ő nem szereti az angol humort, még az ilyenfajta legyengítettet sem. Én viszont teljesen a rajongója lettem. Várom minden részben, Michael milyen szerinte viccesnek szánt dologgal próbálja megkeresíteni a dolgozói életét, várom, hogy Jim hogyan próbálja megtréfálni Dwight-ot, hogy Pam hogyan bolondítja magába Jimet és így tovább; igazi rajongó lettem, na!

Csak ajánlani tudom. Viasat3, minden vasárnap 22.05

Imdb: http://www.imdb.com/title/tt0386676/

The Office rajongó lettem” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. húúú végre egy ember aki szereti. nincs kivel beszélgetni róla… erre fele (Miskolc) nagyon kevesen ismerik, én pl még nem találkoztam olyan emberrel aki sok részt látott. amugy most kezdtem el a 4. évadot, nézem folyamatosan gépre töltöm.

Hozzászólások lezárva.