Az új Batman filmről…

… Csúcs! Nem hiszem, hogy tudnék róla úgy beszélni, hogy ne árulnám el a sztorit, úgyhogy csak óvatosan a tovább-kattintással…

Emlékszem, anno a Batman Michael Keatonnal és Prince zenéjével a nagy kedvencem volt. Jack Nicholson kicsit teátrális volt ugyan, de nagyon tetszett. De ez most más. Ez egy elemi erejű akciófilm, valami olyasmi, amit mostanában nem lehetett látni moziban.

Fordulatos történet (úristen, hány fordulat van benne), remek szereplőgárda, remek effektek, hatalmas hangerő és hatalmas látvány. Nincs benne semmi kompromisszum. A legjobb film.

Heath Ledger? Oscart neki. Lehet, hogy vannak jobb színészek nála, azonban ezt a szerepet ilyen magas fokon eljátszani, Oscar-szintű. És bármi más elismerésre méltó. Le a kalappal.

A mozihoz:

Feliratos volt, kicsit sajnáltam, mert a felirat elvonja a figyelmet a színész játékáról, de Joker hangját nem is tudom, ki tudta volna rendesen leszinkronizálni.

A film előtt volt egy kvíz, a leggyorsabb jól válaszoló nyert valami ajándékcsomagot.  Az volt a kérdés, hogy ki rendezte a filmet? Én felugrottam és rávágtam, hogy “Michael Nolan!” – hát nem nyertem… Christopher Nolan rendezte. Nem is tudom, hogy honnan jött a rossz név, de hát mindegy. A nyertes valami Batman képregényt nyert… Gratulálok! 😀 Így maradt a pohárból előugró Batman mellszobor, amit a Sötétlovagmenühöz adtak a moziban…

10/10, látni kell.  Mire ez kijön Blue-Ray-en, addigra venni kell egy HD-tévét és egy BR-lejátszót… 😉