A másik instant get…

… a héten bemutatott ASUS EEE keyboard.

Miről is van itt szó? Egy koncepcióról, amiből talán lesz termék is az év végére. Szóval egy billentyűzet, ami alatt egy komplett számítógép van, nem nagy ördöngősség, hiszen minden laptop ilyen, és bizony nagyon kicsiben meg lehet ezt csinálni, amit jól példáznak a mostanában oly sikeres netbookok.
[nggallery id=4]
Szóval, tulajdonképpen ez egy kijelző nélküli netbook, teljes értékű billentyűzettel és van rajta még valami segéd-érintőképernyő is (trackpad helyett?). Amitől lázba jött a geek-társadalom, az a wireless HDMI csatlakozó, amelynek segítségével a kütyüből és az otthoni LCD tévéből egy fullextrás házimozis médiacentert lehet varázsolni, amin mellesleg kényelmesen meg lehet nézni az emaileket és bármi mást el lehet vele intézni az interneten.

Igazából nagyon praktikus kis kütyünek tartom, ha elég erős lesz hozzá, hogy lejátssza az 1080p HD videofájlokat (mkv-kat) a NAS-ról.  Akkor hatalmas piaca lehet és én is veszek egyet itthonra. Ha nem lesz rá képes, akkor szerintem lehet, hogy a piacra jutást sem éri el…