Csak én látom úgy, hogy vé…” bejegyzéshez ozzászólás

 1. A jelenlegi gazdasági helyzetben várható volt, hogy nőni fognak a vagyon elleni bűncselekmények.

 2. Köszi! Tehát ha elhiszem, én vagyok egyszerű, ha meg szólok, hogy talán mégis van, akkor meg én nézlek téged egyszerűnek. Nem kellene gondolkozni kicsit?! Ne mond nekem, hogy az, aki a kezelése miatt ment már másodszorra rabolni a bankba egy szál késsel, az nem a jelen gazdasági helyzet miatt tette! Vagy a tegnap hallott, aki gázpisztollyal ment postát rabolni egy kis faluban és az egy szem postásnő elzavarta! Ne mond nekem, hogy ezek nem a végső elkeseredésükben tették! Nem kell engem hülyének nézni, jó?! Nem véletlen az, hogy tavaly 22 bankrablás volt, idén eddig 7-8. De ha te tudsz más magyarázatot a bankrablások megszaporodására, szívesen várom! Lehet cáfolni, de nem így, ahogy most teszed.

 3. Nos, nyilván félreértettél valamit, válaszom arra vonatkozott, amit te írtál. Vagyis ha nem látom a magam szemével, akkor nem hiszem el. Nos, azt elismerem, az ember alapvetően ilyen, viszont olyan is, hogy a dologról attól még lehet véleménye és azt el is mondhatja.

  Az, hogy jön egy fickó, aki vérszemet kap (gondolj bele, fél óra alatt keres annyi pénzt, mint egyébként évek alatt), az nem a gazdasági válság áldozata, hanem bizony egy bűnöző. Amikor a Whiskys akciózott, akkor sem volt válság…

  A megélhetési bűnözés szomorú dolog (a másodszorra visszatérő fickó egyértelműen arra gyúrt, hogy visszajusson a börtönbe, mert se munkája, se lakása), azonban ez sem a gazdasági válság közvetlen jele. Régen is volt ilyen, amikor a nagynéném udvaráról az élő tyúkot lopták el, akkor sem a válság volt az oka, hanem …

  Nos az okokat nálam okosabb emberek sem értik, vagy ha értik, arról vitáznak, hogy melyik az igazi…

  Szóval, a megoldás? A megoldás a társadalom egységes életszínvonal-emelkedése, az oktatás minél szélesebb kiterjesztése és magas szintű művelése, a bűnösök elkapása és példás megbüntetése és így tovább.

  És ehhez jön a válság, mert ezekhez sok pénz kell, és az ilyenkor nincs. Bár ha belegondolok, akkor felnőttként húsz éve egy permanens gazdasági válságban élek, és mégsem lettem bünöző…

  A válságról majd egy másik, külön posztban.

 4. Igen, az életszínvonalat kellene emelni, ami jelenleg csökken. Mondom, nem véletlen, hogy januárban már 7-8 rablás volt, és egyértelműen a válság javára is írható. De úgy látom, hiába vitázunk, nem fogjuk tudni meggyőzni egymást. Én nem úgy látom, hogy a felderítés miatt próbálkoznának ennyien, mert nincs pénze a rendőrségek. Ha így lenne, akkor mégis hogy tudták elkapni a postarablót, a bankrablót kétszer is, stb?
  Ja igen, Whiskys akciózásához még valami: Az ő idejében sem volt annyi bankrablás, mint mostanság.

 5. Bocsánat, én nem vitázok veled (újabb félreértés).

  A felderítés? Nos, a biztonsági szakemberek megmondták, hogy hogyan kell fejleszteni a bankbiztonságot. A bankok erre azt mondták, hogy még mindig inkább megéri azt a néhány bankrablást kibekkelni (fizet a biztosítójuk nekik), mint drága pénzért beruházni.

  Akkor én azt mondom, hogy csak maguknak köszönhetik.
  Mór óta könyörögnek a bankoknak, hogy javítsanak a biztonságon, ehhez képest nézd meg, hogy az elmúlt években nyílt több száz bankfiókból hány felel meg egyáltalán az alapvető feltételeknek. Segítek, nem sok….

  Az elfogott lúzerekhez csak annyit; nem tudom, mire számítanak, ha bemennek úgy, hogy még egy sapkát sem vesznek fel és egy vidéki faluban / kisvárosban teszik ezt, ahol mindenki ismer mindenkit…

Hozzászólások lezárva.