Megjelent a Safari 4 első bétája

Tegnap megjelent az Apple böngészője legújabb változatának első nyilvános bétája. Természetesen rögtön kattintottam, hiszen egyrészt régóta várt frissítés ez a Safarihoz (a Windowsos Safarin érződik, hogy csak egy kötelező ujjgyakorlat volt). Mind a normál otthoni PC-n (2.8 GHz P4 átlagosnak mondható PC), mind a Windows7-el ellátott celeronos tesztmasinán megnyugtató, kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt. Lapozás után további részletek…

Új verzió

A sebességre vonatkozóan nem tudok mérési eredményekkel szolgálni, egészen egyszerűen gyors. Elég gyors. Ahogy mások szerint is az. A fenti gépeken is. Szerintem ez egy átlagfelhasználónak elég. A dolog rákfenéje úgysem az átlagfelhasználó, hanem a corporate user, akinek sosem lesz ilyen a gépén, mert az IE6-ra megírt kisalkalmazások alighanem nem futnak megfelelően ezalatt a böngésző alatt sem.

Safari 4

Hogy Google Chrome vagy Apple Safari? Nagyjából ugyanaz mindkettő, egy jó teljesítményt nyújtó alkalmazás. Ami miatt egyik sem szerethető eléggé, az a Mozilla Firefox, ami extra szolgáltatásaival (elsősorban az AdBlock hiánya fáj nagyon az ifjú feltörekvő böngészőkben) nagyon magasra helyezi a mércét.

Persze a bétaság még jócskán érezhető, néha nem kezeli megfelelően a Flash tartalmakat, a WordPress felugró ablakaival is akad gondja (emiatt nem tudtam egy linket beszúrni), néha megzabálja a memóriát, dehát ezeket egy bétának megbocsájtjuk. A végleges ne legyen ilyen…

Az AZso.hu az új safari böngészőben

Az AZso.hu az új safari böngészőben

(Ezt a posztot a beszúrás miatt végül Google Chrome alatt fejeztem be, annyit hozzátéve, hogy ennek a böngészőnek is baja van a WP ezen linkbeszúrós ablakával…)

 

Megjelent a Safari 4 első bétája” bejegyzéshez egy hozzászólás

Hozzászólások lezárva.