Outlook 2003 fail

Mindig izgalmas, új hibaüzenetekkel kell megküzdeni, ha valaki az MS termékeit használja, volt már semmilyen eszközt fel nem ismerő USB, volt már nem archiváló Outlook, most a legújabb, az archív fájlt el nem engedő Outlook. Lássuk, mi ez az egész és mi a megoldás!

Az Outlook archivumai pst fájlokban vannak, jóság, el lehet tenni valami sok-csillió emailt teljesen feleslegesen, mert úgysem lesz rá szükség az életben, viszont eszméletlenül növeli a backup-méretet, embertelenül nagy az esélye, hogy megsérül (5-6 gigás fájlokról van szó!), szóval egy dráma. Ráadásul megnyitáskor exkluzív-módban nyílik, ha tehát megtörténik az a teljesen életszerűtlen és elképzelhetetlen eset, hogy egy közös mailbox korábbi emailjeit tartalmazó archivumot nem lehet leválasztani egy adott kliensről, akkor kész a baj, mert mások nem tudják megnézni, amíg a kérdéses kliensen az Outlook nyitva van.

És ami megtörténhet, az meg is történik. És akkor jön ez a hibaüzenet

The operation failed. An object could not be found

Nos, a hiba állítólag az Outlook 2003 előtti verziókat is érinti (bár eddig még nem nagyon találkoztam vele), a megoldás pedig az, hogy létre kell hozni egy új Outlook-profilt és törölni kell a régit. Ez Exchange szerver esetén ugyebár semmilyen adatvesztéssel nem jár szerencsére, úgyhogy csak azt kell végigülnünk, amíg leszívja a teljes tartalmat az Outlook újra.

Ilyen az, amikor komoly, fizetős szoftverek előtt ülő júzerek szidják Billgatest, mint a bokrot, mert munka helyett az “updating folders” feliratot lehet bámulni jó sokáig.

Outlook 2003 fail” bejegyzéshez ozzászólás

  1. jó ez, de ha valaki nem a cég által biztosított kmmmm 40 MB-os helyen akarja tárolni a levelezését, ami valljuk be, 5 perc alatt megtellhet ha a kolléganők elkezdik küdleni a napi cuksiágnak felfogott 6 megás videókat, akkor muszáj pst fileokat használni.

    • Nincs a pst fájlok használatával semmi baj, csak akkor, ha többen használjátok és emiatt menet közben le kell csatolni. Ha ez nem megy, akkor kell a fenti játékot eljátszani.

      Outlook bezárás után elengedi a pst-t szerencsére, úgyhogy szabadon elvihető!

      Ja, és éljen az 555. hozzászólás, ami te voltál! 😀

Hozzászólások lezárva.