Döbbenet: Abu-Dhabi megmutatja, milyen szerinte az F1

Ma felvételről volt szerencsém végignézni a német RTL teljes programját (szabadedzés, bemelegítés, időmérő) és valami olyat láthattunk, amit nagyon régen nem. Niki Lauda szuperlativuszokban beszélt a száguldó cirkusz legújabb helyszínéről, az Abu Dhabiban (Egyesült Arab Emirátusok) elhelyezkedő Yas Marina Curcuit-ről.

És valóban, ahogy Lauda is mondta, ez a pálya nagyon magasra helyezte azt a lécet, amit egy másik, új pályának túl kell szárnyalni. Leginkább csak a különböző elképzelt helyszíneken játszódó számítógép-játékokban láthattunk hasonlókat.

A pálya egy szigetre épült, amely szigeten a következő beruházások kerültek kialakításra:

  • négysávos autópálya
  • Ferrari-world élménypark
  • dragster-versenypálya
  • golfpálya
  • F1 versenypálya

Nézzük sorban a helyszíneket, amelyek kialakításának költsége 27 milliárd euró volt!

A Ferrari World nincs még készen, a nagy egyenes ráfordító-aréna mögötti tribünök mögött terpeszkedik. Kétszer akkora, mint a Disney-world, a világ legnagyobb fedett (értsd: légkondicionált) ilyen jellegű intézménye.

A dragster ilyen népszerű Abu Dhabiban?

Golfpálya a sivatagban? Ugye nem kell ecsetelnem, hogy milyen erőfeszítéseket igényel azon az éghajlaton egy profi golfpálya üzemeltetése!

F1/autóversenypálya.

A jelenlegi pályák közül a leghosszabb, 1.2 km hosszú egyenessel rendelkező pályán 3 (azaz három) teljes boksz-anlage van. Egy kiszolgálja a Forma-1-t, egy a betétfutamokat és egy privát boksz is van, a helyi amatőr versenyekhez. A hosszú egyenes két végén a pilóták nem is látják egymást, olyan messze van. Többen elmondták, hogy sikerült az autót úgy felgyorsítaniuk, hogy elérte a végsebességét (320 km/h környékén) (ne feledjük, többre is képes lenne, ha a kanyarok miatt a leszorítóerőt nem kellene erősre állítani). Ez hihetetlen, szokatlan érzés. Az egyenes végén a pilóták előretolják a fékerőszabályzó kart, ami szintén az elképesztő sebességre utal…

Ha már a boksznál tartunk! A bokszutcából egy aluljárón keresztül vezet az út vissza a pályára, amelyben van egy majdnem 180 fokos visszafordító. A napfényről berongyolnak oda, érdekes lesz, ha valaki elrontja a versenyen… Vettel szerint ez a legnehezebb kanyar a pályán!

A fenti képen egy Force India kanyarodik be éppen az alagútba/aluljáróba…

A korábban említett hosszú egyenes végén a bukózóna a lelátó alatt folytatódik, érdekes érzés lehet ott ülni, amikor becsúszik oda egy járgány… A pálya több helyen a kikötő mellett halad. Ha eddig csorgott a nyálunk, amikor a Monaco-i kikötőben suhantak az autók, akkor most esélyes, hogy az összes testnedvünket útjára engedjük, amikor mondjuk meglátjuk az alábbi képet:

Hát igen!

Aztán itt van a Yas Marina Hotel, amely még szintén nincsen készen, de ötcsillagos szobáiban 1000 és 5000 euró közötti árakat találhatsz. Erre még Lauda is az “abszurd” jelzőt használta. A szálloda két épülete között egy, a pálya felett átívelő függőhíd van, amelynek alsó szintjén egy koktélbár van, ahonnan mindkét irányba látszik a pálya és még alkoholtartalmú italokat is lehet kapni (ami az iszlám országokban nem nevezhető általánosnak).

A szálloda éjszakai kivilágítása is megér egy misét, ugyanis a verseny európai idő szerint kettőkor kezdődik (helyi idő szerint 17 órakor), még világosban, de hamar lemegy a Nap és esti/éjszakai futamként zárul teljes kivilágításban. A szingapúri versennyel ellentétben itt nem a kerítés tetején, alacsonyan végigfutó reflektor-sort alkalmaznak, hanem magas oszlopokon lévő lámpákat, amelyeknek elhelyezésekor különösen nagy gondot kellett fordítani, hogy a lámpák által vetett árnyékok szinte kioltsák egymást, minél kevésbé zavarva a pilótákat.

Apropó zavar! A pilótákat a nyilatkozatok alapján nem igazán zavarja a naplemente, egy kanyar van, ahol szembesüt, de az is teljesgázzal átrepesztős, úgyhogy nem problémáztak ezen. (Persze lehet, hogy lesz, aki erre fog hivatkozni, amikor megkérdezik, miért rontotta el a féktávot.)

A paddock. Emlékszem, a kínai pálya paddockjától is teljesen be voltak halva anno Laudáék, ahol apró épületek állnak vízben és körülöttük teraszok lógnak a víz fölé. Abu Dhabi paddockjában nyoma sincs a kamionoknak vagy az európai stílusú mobil-versenyközpontoknak. Itt emeletes lakóházak vannak, amelyekben a csapatok tagjai laknak full-extrás lakásokban. Paff.

A pálya megfelelő szélességű, kifogástalan minőségű. Ne feledjük, egy sivatagban vagyunk, ahol száll a finom homok. Alighanem itt is kitalálhattak valamit, akárcsak Bahrein-ben a leragasztott homokdűnéket, hogy nem lepi el a homok a pályát. Köztudott, amikor a Hungaroring-ről beszélnek a F1-versenyzők, két dolgot említenek meg, az egyik a koszos pálya.

Kicsiny országunknak 23 év alatt nem sikerült megvenni és leaszfaltozni/erdősíteni a Hungaroring körüli dombokat, így a pályát folyamatosan elborítja a környező dombság mezőgazdasági művelésének mellékterméke, a por. De nem kell ezen szerintem már túl sokáig rágódnunk, az ilyen új pályák pikk-pakk elsöprik a Hungaroringhez hasonló gyökértelen európai pályákat. Nyilván tiszteletben tartják majd a sport érdekeit, amikor megtartják a több csapatot, motorgyártót és versenyzőt adó országokat (Anglia, Németország, Spanyolország), de nekünk szerintem hamarosan annyi.Szeretnek minket, meg minden, de ez kevés sajnos.

Szóval, összefoglalva.

Abu Dhabi mindent beleadott és egy nagyon elbűvölő létesítményt rakott le az asztalra. Túlszárnyalni szinte lehetetlen, de megközelíteni sem könnyű.

Vasárnap az RTL ( a német RTL, nem a magyar reteklub) 12.15-től élőben ott van a pálya mentén, először egy félórás visszatekintéssel emlékeznek a szezonra, majd megkérdeznek mindenkit, akit elérnek a pálya mentén… Német nyelvet igen, Palikot nem preferálók számára egyértelmű választás!

Döbbenet: Abu-Dhabi megmutatja, milyen szerinte az F1” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Köztük és köztünk az a különbség hogy míg nálunk nincs pénz, ott van 🙂

Hozzászólások lezárva.