Vezetékjog

Ízlelgessük ezt a remek szót! Vezetékjog? WTF? A füstadó rokona?

Nos, a ma kézhezvett levél kapcsán a következőket tudtam meg. A vörösvári zártkerti ingatlanomra (~800 m2) 79 m2 nagyságú területre ( vajon hogy jött ez ki?) vezetékjogot jegyezetett be az ELMŰ HÁLÓZATI KFT. És a Földhivatal bejegyezte. Hát a jó édes anyátokat azt!

Persze, fellebezhetek 10.000. jó magyar forintért, de minek? Minek egy olyan nyilvántartó hivatalnál bármiért is fellebezni, amelyik nincs összekötve a BM lakcímnyilvántartási rendszerével, sőt, külön megköveteli a polgártól, hogy jelentse be adatainak megváltozását neki. Mekkora király ez a sóhivatal?

Akkora király, hogy jön egy káefté és gond nélkül mindenféle jogokat enged meg neki a magántulajdonomból. Hát, gratulálok!

Ja, várjál, a káefté barátilag tájékoztat az otromba lépés jogi alapjairól. Ja, azt hiszik, hogy három paragrafus jeltől már hanyatt estem? Tájékoztatnak, hogy az elektromos hálózat és annak biztonsági övezete által érintett területekre vonatkozik a vezetékjog. Előfordulhat, hogy egy területen semmilyen vezeték nincs, csak a biztonsági övezete nyúlik be az ingatlanra, ezért jegyezték rá a jogot. Na, az mekkora szívás!

Az eddig is létező vezetékjogot az ELMŰ nagyvonalúan nem jegyeztette be, de most a villamosenergia-törvény lehetővé teszi, hogy 2012.dec.31-ig pótolják ezt, ráadásul egyoldalúan, a jelen tulajdonosok megkérdezése nélkül. Jó, mi?

Micsoda egy ország, komolyan mondom, pofám leszakad.

Adva van egy szakmailag alkalmatlan sóhivatal, adva van egy lusta közmű-szolgáltató, és most itt nekem mindenféle jogokkal korlátozzák az ingatlanomon a tevékenységemet, nyilvánvalóan csökkentve az értékét.

Ja, többletjogokat és kötelezettségeket nem keletkeztet a törvény, úgyhogy kártalanítás sem igényelhető. Akkor minek fellebezzek? Kevés a bevétel?

Akkor én azt szeretném kérni, hogy vigyék el a francba az ingatlanom feletti levegőből azt az elcseszett vezetéket! Nem tartok rá igényt, mint ahogy a vezetékjogukra sem!

Francos Abszurdisztán.

Vezetékjog” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Tisztelt Cím!
  Én, mint a gyáli fogyasztóvédelmi egyesület elnöke segíteni szeretnék, egy szóval kifejezve a vezetékjog:földrablás. De van megoldás, ha érdekli(érdekel), telefonszámom:06205277701, üdvözlettel Horváth Gyula

  • Tisztelt Horváth Gyula Úr!
   Nagyon érdekelne, hogy ki és mit tud tenni. Én ugyanis fellebbeztem, az elutasítást követően továbbmentem, egészen a bíróságig, ott simán leporoltak, érveimet, illetve a beadványban foglaltakat teljesen figyelmen kívül hagyták.A magántulajdon megsértését, illetve a tisztességes eljáráshoz való jog sérelmét kifogásoltam, az érvekre még csak cáfolatot sem kaptam.Várom szíves jelentkezését. Bakoss R. Erdőkertes mucli@fibermail.hu

 2. Van az a bizonyos Déva vára? Nos van de nem Erdélyben ahogy a térkép jelzi hanem ott túl az Óceán tulsó partján ahól eszébe sem junta egy szolgáltatónak sem, hogy a tulaj haragját magára véve annak a tulajdonán épitkezni kezdene vagy akár csak egy gödröt is ásson. Ott komolyan veszik a tulajdonhoz való jogot és nincs az az alkalmazott aki bármilyen hivataloskodó szolgáltató megbizásából be merné tenni a lábát a rá meredő sörétespuskákkal védett ingatlanokra.
  Hát nálunk is volt egyszer egy rendszerváltás,vagy legalább is ez all az iskoláskönyvekben a jövő nezedéke részére de nem volt még arra se jó ,hogy a kommunizmus éveiben kisjátitásokra kiszemelt ingatlanok tulajdonosait megvédje a kisajátításoktól….

Hozzászólások lezárva.