Agyagkatonák

Tegnap a VAM Design Centerben jártunk, hogy megnézzük az aktuális kiállításukat, amely az első kínai császár által készíttetett agyaghadsereget mutatja be. Voltunk már korábban ugyanitt hasonló replika-kiállításon, és nagy reményekkel néztünk a kiállítás elébe.

Őszintén szólva, kicsit csalódás volt. Nagyon szép, korrekt kiállítás, dioráma, film és kiállított tárgyak, de nekem egy kicsit kevésnek tűnt. Persze, a Tutanhamon kiállítás magasra teszi a lécet, de sajnos nekem az az etalon (a Bodiesról lemaradtunk).

Szóval, végülis a szokott környezetben, a pincében lévő kiállítótermekben barangolva lehet képet alkotni az agyaghadsereg készítése idején a kínai társadalomban uralkodó viszonyokról, meg lehet ismerni a készítés körülményeit, de nekem sajnos kicsit szegényesnek tűnt a kiállítás, ami nem feltétlenül a kiállítók hibája.

Mindegy, a lényeg az, hogy mindennel együtt egy érdekes, hangulatos kiállítás, akit érdekel a téma, annak mindenképpen alap. A többieknek annyira nem ajánlom, de azért bátran, hátha csak nekem van ízlésficamom…

Vodpod videos no longer available.