Hurrá nyaralunk 2022/7 Búcsú a szarvasoktól

Hetedik nap

2022-08-06.

Utolsó nap szokás szerint keltünk, pakoltunk, reggeliztünk, pakoltunk.

Érzékeny búcsút vettünk a szálloda kerítésének külső oldalán legelésző szarvasoktól. Ugyanaz a négytagú csapat volt, amit egyik este láttunk.

Így is fél tizenegy volt, mire odaértünk Rudabányára, a bányatóhoz. Itt egyrészt a megtekintés volt a cél, meg a drón megreptetése. Egy hét alatt a dobozból sem vettem elő. Itt aztán bejött a térerő-zűrzavar. Nem tudtam a MyDroneSpace-t elindítani, utána meg azt jelezte, hogy az AGGTELEK környezetvédelmileg korlátozott légtérben vagyok, pedig világosan emlékeztem rá, hogy megnéztem, hogy ott nincs korlátozás.

Utólag kiderült, a szoftver a térerő hiánya miatt annyira megzavarodott, hogy azt hitte, még mindig valahol Szelcepusztán vagyok, pedig nem. Így aztán drónozás elmaradt, nem kicsit kerültem idegállapotba. Ezt már csak fokozta a megfigyelésünk, amikor az összes „fürödni tilos!” tábla ellenére egy helyi család teljes nyugalommal belement a tóba. Igaz, amikor a felső szirten álló rendőrautót meglátták, kisétáltak, de csak azért, hogy megvárják, amíg elmegy.

Ezek után visszasétáltunk az autóhoz és elindultunk hazafelé. Végképp elvesztettem az érdeklődésemet minden egyéb iránt.

Délutáni program egy másfél óra alatt kiszállított Pizza Forte-s pizza-ebéd (gyalog is csak 20 perc a Pizza Forte) elfogyasztása után a közeli mosoda használata volt, ahol kimostuk a szennyest. Utólag feleslegesnek tűnik, másfelől vizesek is maradt a ruhák, szóval ez nem volt jó ötlet.

A csomagok átrendezése után eltettük magunkat másnapra.

Hírdetés