Hazajártunk: Villa Fiorében laktunk mi is…

Ez egy igazán rövid bejegyzés lesz, hiszen csak annyit tennék hozzá Miklós tavaly decemberi posztjához, hogy mi is a Villa Fioréban laktunk nyaralásunk kapcsán. Az időjárás nem volt hozzánk kegyes, de erről nem tehet senki, így aztán jó szolgálatot tett a közvetlen kertkapcsolatos szobánkban az olajradiátor.

A rossz idő miatt gyakorlatilag semmilyen kültéri előnyét nem tudtuk élvezni a helynek, pedig van egy jó nagy medencéjük, egy kisebb, de fürödhető kerti tó, tetőterasz, és még sorolhatnám. Leginkább a jó meleg étkezőben töltöttük az időt, vagy a nem túl meleg szobánkban (már amikor ott voltunk egyáltalán).

A hely exkluzivitását a konyha adja, Antal Zsuzsa fantasztikus főztjétől minden este elégedetten és mosolyogva gurultunk vissza a szobánkba.

A szálloda stílusáról annyit, hogy a fényképeken pazarul kinéző rusztikus stílus nekem annyira nem jött be előben, de ez az én bajom. Fotózásokhoz, esküvőkhöz hibátlan díszlet a Villa Fiore.

Egyetlen negatívum az a kert végében húzódó közút, amelyen hatalmas forgalom bonyolódik le Tapolca és a 84-es főút között, ami sokkal zajosabb, mint bármelyik budapesti lokáció, ahol megfordultam eddig alvás céljából…

Az épületről készült néhány kép megtekinthető itt (Facebook és RSS olvasóknak közvetlen link itt):

Még annyit kell elmondanom, hogy távozásunk után érkezett a hír, miszerint eladták a Villa Fiore-t. A szálloda és étterem megálmodói és létrehozói utolsó hetüket töltötték ott, amikor mi is ott voltunk.  A Facebookon az azóta ott járt vendégek is nagyon dicsérik, ami azt jelenti, hogy sikerült tartani a színvonalat. Őszintén szólva, se azt nem tudom, hogy hogyan lehetséges, hogy eladnak egy szállodát augusztus elsejével, se azt hogy hogyan lehetséges átmenteni egy konyhát, amelynek mozgatórugója a recepteket kitaláló és kikísérletező Zsuzsa volt, de biztosan van ezekre a kérdésekre magyarázat, megoldás és úgy néz ki, hogy működő megoldás.