Error/Nem error

Itt most állhatna akár egy poszt az új fényképezőgépemről, de úgy néz ki, hogy zárlatos az akksija, úgyhogy nem lehet életet lehelni bele.

Holnap megpróbálok valamit intézni az Extrém Digital-nál (bár ez némiképp átrendezi a zsúfolt hétvégét), bár kétlem, hogy sikerül (túl nagyok már ahhoz, hogy rugalmasak legyenek ennyire), úgyhogy most a hangulatom kicsit szomorkás.

Arra gondolni sem merek, ha milyen remek hétvégém lesz, hogyha csak szerdán vihetem be a szervizbe a gépet javításra (ami ki tudja, meddig tart és ki tudja, hogy milyen eredménnyel jár)! Egy ilyen null-kilométeres hiba elég rendesen illuzióromboló, bizalomrongyoló, és így tovább…

UPDATE: szó nélkül kaptam egy másik akksit és ki is próbáltuk, hogy az nem zárlatos, úgyhogy le a kalappal az Extrém Digital előtt. Amilyen döcögösen indult ez a deal, olyan jól végződött!

Error/Nem error” bejegyzéshez ozzászólás

    • Nos, 22 ropi helyett 8 ropi a géphez való akksi, most szerencsére megoldottuk másképp, de úgyis akarok venni pótakksit, lehet, hogy ilyet veszek! Köszi a tippet!

      • Szívesen! Örülök, hogy segíthettem. Én póttöltőt vettem itt.

  1. max együttérzés, ennél nincsen rosszabb. Én így jártam cca. 2 éve életem első “okostelefonjával”, egy samsung omniával. Vihettem vissza azonnal, ahol aztán majd 2 hétig bütykölték, így aztán az első adandó alkalommal túl is adtam rajta (másrészt azért mert használhatatlan volt az érintőképernyője és mert win 6.5 futott rajta. Nem jó antree

    • Nos, teljesen korrekt módon kezelték a panaszt, egy másik originál csomagolásból kaptam egy akksit és majd a bolt elintézi a cserét. Ennél korrektebben és gyorsabban nem lehetett volna ezt elintézni, úgyhogy köszönet az ügyintézőnek ezért még egyszer!

Hozzászólások lezárva.