Saját kép sikere: WikiLovesMonuments eredményhirdetés

Korábban már írtam, hogy a WikiLovesMonuments és az Indafotó pályázatán bekerült az első 30 képbe a fehérvárcsurgói Károlyi-kastélyról készített fotóm.

Az Indexen megjelent egy cikk, kicsit szerényen, kicsit alul, amely az Indafotó blogjára vezet. Következzék a leírás, nem tudom értelmesen átírni.

Kihirdetésre került a Wikimédia Magyarország és az Indafotó WikiLovesMonuments fotópályázatának végeredménye.

A Wikimedia, a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal és a spottr.hu küldötteiből álló zsűrinek több, esetenként egymásnak ellentmondó szempontok alapján kellett toplistát állítania a beküldött több mint 5000 pályamunkából.

Az Indafotó NAGYKÉPES blogja a díjazott 20 fotót közli, de a Magyar Wikipedia blogján elérhető egy 30 illetve egy 120 képes válogatás is. A két legszorgalmasabb pályázó – Rlevente és Glanthor együtt több mint 500 műemlékről mintegy 750 képet küldtek be, őket a kiíró különdíjban részesítette.

A műemlékeket a wikilovesmonuments.hu-n található adatbázis alapján kellett kiválasztani és feltölteni a róluk készült fotókat – bízunk benne, hogy ez – a pályázat idejére megkapott adatbázis – a későbbiekben is működhet majd.

Ebbe a fent említett huszas körbe került be végül az általam készített fénykép.

Érdemes megnézni a hozzászólásokat, jól jellemzi a kort, amiben élünk; a ma regisztrált troll ki is adta magából a véleményét kíméletlenül.

Szerinte: Ezeknek a képeknek a felét be se küldtem volna, semmi plusz nincs bennük. Bármelyik turista ugyanezeket a képet elkészítheti.A debreceni református nagytemplomig a képek még elmennek, talán ki is nyomtatnám, de a többi. utolsó képet meg egyáltalán nem értem,hogy miért kapott bármit is. komolytalan.

Nyilván nem fogta fel, hogy itt olyan képekről van szó, amelyeket később a Wikipedia szócikkeihez fognak felhasználni, vagyis sokkal inkább dokumentarista iparos munkákra volt itt szükség, nem pedig trendi műalkotásokra.

Amatőr kategóriában pedig ez talán a legnehezebb. Amatőrként dokumentaristának lenni szerintem elég magasra helyezett léc, amit azért nem könnyű átugrani. Az első tíznek biztos sikerült, a mezőny második részének (beleértve engem is) pedig szerintem elég jól sikerült próbálkozásai voltak.

Nem azért, mert végül bejutott valamelyik képem az élmezőnybe (de, azért), dicséret illeti a zsűrit, pontosan olyan képeket választottak, amilyet kellett.

Egyébként az első helyezett képpel az az érdekes, hogy én is elkészítettem (egy Fortepan kép remake-jeként). Íme az én képem (bár így utólag inkább ezzel kellett volna pályáznom):

Ez pedig az első helyezett, Puffancs képe.

Hát igen, van még mit fejlődnöm (bár nem tudom, hogy lehetne az egyik hozzászóló által jelzett módon a kerítést eltüntetni).

Mindegy, gratula a külföldi versenybe továbbjutóknak, nagyon jó kis pályázat volt, és egy csomó magyar műemlékről lesz remek fotó a Wikipédiában. Ez jó.

Saját kép sikere: WikiLovesMonuments eredményhirdetés” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Wiki Loves Monuments ajándék « AZso dot net

Hozzászólások lezárva.