Abszurdisztán: az abortusz-tabletta nem engedélyezéséhez

Magyarország fordított ország. Ez tény.

Olvassunk Wikipédiát a film előtt!

Magyarországon az 1960-as 1970-es években hajtották végre a legtöbb abortuszt. A meglévő adatok csak a legális művi terhességmegszakításokra vonatkoznak, nem számolva bele a törvénytelen beavatkozásokat és a spirál, valamint gyógyszeres abortív hatást előidéző szereket. Az abortuszok száma 1956-ban nőtt meg, ekkor (1956. június 4-én) engedélyezték államilag, miután a Ratkó-törvényt feloldották. 1957-1966 között 1 642 417 abortuszt végeztek, az évenkénti átlagos szám 140-180 ezer közötti volt. Az abortuszok száma ezen a magas szinten állandósult 1973-ig, majd a fogamzásgátlók hatására csökkent és 1977-től a teherbeesés elleni védekezésnek a hormonális fogamzásgátlók szedésével történő gyakorlata terjedt el. 1967-1976 közötti tíz évben az abortusz 1 616 787 volt. Ebben az időszakban voltak évek, amikor az abortuszok száma kétszázezer fölé emelkedett, majd 1974-től a terhességmegszakítások száma folyamatosan csökkent.

1956 és 1990 között megközelítőleg 4,5 millió abortusz, terhességmegszakítás történt. Az azóta eltelt közel 21 évben újabb megközelítőleg 1,2 millió, ami persze csak a „legálist” jelenti. Óvatos becslések szerint is, 1956 óta a mai napig, az „illegális” úton elvégzettekkel együtt immár 6 millió terhességmegszakításról van szó. Az abortuszok száma csökkenést mutat ugyan, de ugyancsak csökkenő népesség mellett. Az abortuszon egyszer, vagy többször átesettek gyakrabbanvetélnek el, hoznak halott magzatokat világra. A művi terhességmegszakítások aránya a teljes népesség tükrében Magyarországon az egyik legmagasabb a régióban.

Remélem, mindenki figyelmesen elolvasta. És most következzék Czeizel professzorral az interjú, amit annak is érdemes végignézni, aki abortusz-ellenes. Most abba ne menjünk bele, hogy én mit gondolok, de maradjunk annyiban, ha már sor kerül az abortuszra legálisan, akkor jobbnak látom a tablettát.

Azt pedig, hogy az ebortuszról mit mond a törvény, ami ugye leképezi a társadalom véleményét, nos, ezt a társadalomnak kell megítélnie, nem pedig egy kimutathatatlan támogatottságú “pártnak”.

Azt kell mondanom, hogy Czeizel professzor minden szavával teljes mértékben egyetértek. És nem értem miért van ebben az országban minden fordítva.

Üdv Abszurdisztánban!