iOS6: Battery-gate reloaded

Nos, itt a másik dráma, ami az új firmware-t érinti, bár ebből még nincs akkora botrány, mint a Maps-ből, de azért ez is elég necces.

Az akku fokozott kimerüléséről van szó, amely úgy tűnik, a gyenge pontja minden új iOS-verziónak, úgyhogy most sem ért meglepetésként.

Az iOS6 úgy meríti az iPhone 4/4S/5 akksiját, hogy szinte szabad szemmel látni a kijelzőn (naná, Retina! 😉 ). A megoldás pedig a következő:

Settings/Privacy/Location Services/System Services  – meg kell nézni, hogy nincs-e bekapcsolva mind. Nyugodtan ki lehet kapcsolni a Genius for Apps, Location-Based iAds, Traffic, and Maps from Location Services részeket (már ha nincs valakinek rá szüksége).

Ezen kívül érdemes megnézni a Settings/General/Cellular részt, itt se kell sokat vacakolni valamelyik szolgáltatással, ha nincs rá szükség. Pl.:iTunes, Passbook Updates, & Reading List szolgáltatásokat.

Ezután jöhet az újraindítás. Elvileg ez segít.

Sajnos azt meg kell állapítani, hogy az akksi kapacitása nem sokat fejlődik az idők során, innen az iPhone4 mellől az iPhone5-ig ez látszik, úgyhogy ez egy hardvereken átívelő sztori lehet…

Mindenesetre érdemes kipróbálni ezt a módszert, még ha kicsit Android-buhera szagú is, mert segíthet.

Forrás: https://discussions.apple.com/thread/4317941?start=0&tstart=0