Canon képek és némi favágás…

Szóval, a jövő héten farsang lesz az oviban, kellett a rendszervaku is… Mert naná, hogy nem lehet egy ún. gyorscsatlakozós Alfa-papucsos vakut bármi máshoz csatlakoztatni…

Szóval, láttam, hogy létezik portrémarkolat a Canon 750D-hez, de kicsit magas volt az ára… Mivel egy portrémarkolatban túl sok minden nem tud elromlani, rögtön megszólalt a néma riasztó, amikor megláttam a 220volt.hu hirdetésében egy Jupio markolatot gyk. féláron.

Nos, azt kell mondanom, hogy a legjobb dolog, ami egy ilyen (direkt kisebbre csinált) DSLR-vel történhet, az egy portrémarkolat. Így belefér a két akksi, nem hagyom otthon a tartalékot. A gép elfordítva is pont olyan kényelmes, úgyhogy nagyon meggyőző.

Végül beugrott egy vaku is, hiszen a tervezett költségeken tudtam kicsit húzni a géppel, az objektívvel és a markolattal is, szóval belefért egy Yongnuo YN568EXIII, amiről túl sokat egyelőre nem tudok mondani, csak annyit, hogy fele annyiba kerül, mint a Canon vakuk és elég meggyőző.

Szóval, így felszerelkezve vágtam neki a szombati favágásnak, amiről el kell mondanom néhány dolgot.

Egyrészt, muszáj volt a diófát visszavágni (és a mellette lévőt is meg kellett volna igazítani), ugyanis már majdnem elérték a felettük húzódó 50 kiloVoltos távvezetéket. Nem egy kozmetikai beavatkozás volt, sokak szerint nem is kell a diófát igazából metszeni vagy gallyalni, mert az elszáradt ágak úgyis letörnek maguktól (azért ez túlzás egy kicsit).

Arról megoszlanak a vélemények, hogy az előző tulaj vagy mi ültettük azt a két diófát a távvezeték alá, de az biztos, hogy valamikor tíz évvel ezelőtt már egyszer le kellett gallyazni.

Így történt, hogy vettem egy kihúzható nyelű ágvágó fűrészt, amivel a magasabban lévő és/vagy vékonyabb ágakat is le lehet vágni. Nagyon pöpec kis cucc.

Bár csak utólag olvastam, nagyon nem tudtam mit kezdeni azzal (főleg utólag), hogy a diófát inkább nyár végén vagy ősszel szabad csak gallyazni, mert akkor a legkisebb a gyökérnyomás. Máskor a fa nagyon nedvedzik és ez korhadáshoz vezethet. Lássunk egy példát arra, hogy nagyon nedvedzik!

Sajnos csak az egyik fát sikerült levágni, úgyhogy utána lazítottunk. A bokám így is bedagadt és bemerevedett másnapra. Lehet, hogy elég is volt. Jövő héten folytatjuk!

Aztán felnéztünk az égre, és jöttek a sasok.

Akárcsak a múlt héten, a Sony utolsó rúgása volt a 300 mm-en:

Érdemes belenagyítani…

Aztán jött a Canon 200 mm-en:

Alighanem alacsonyabban repült…

Végül jött egy Misi és fán ülős képeket akart!

Szerintem ez így teljesen rendben van.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.