Korlátozásposzt #27-28-30

Rengeteg dolgom is volt az elmúlt napokban és el is fáradtam bele, úgyhogy most letolom a három napot egyben…

Szerda-csütörtök munkával telt, mindkét nap átadtam két-két gépet az új szállítmányból illetve tovább haladtam a telepítésekkel, amikkel elég nagyot szívtam a héten. Nagyon úgy tűnik, hogy a hálózat túlterheltsége miatt nem igazán lehet napközben telepíteni. Így most az következik, hogy az esti órákban újra fogjuk indítani a telepítéseket. Némileg kisebb darabszámmal.

Szóval csütörtökön eljutottam oda, hogy az összes gép ki lett csomagolva, minden göngyöleget kidobtam és próbáltam minél jobban elpakolni. Ami még hátravan, hogyha elérjük a jövő hét végét, akkor átköltözök az irodámba, a gépátadások meg a kistárgyalóban mehetnek… az egyébként korlátozottan megnyitott irodában. Erről a témáról van egy nem publikus különvéleményem, maradjunk ennyiben.

Hasonló különvéleményem van arról, hogy mi lesz itt hamarosan, mert életbe léptek az enyhítések vidéken, sokan elindultak vidékre annak ellenére, hogy a kormányszóvivő jelezte, hogy ez nem OK. A rendőrök is nekiálltak büntetgetni, aztán úgy látszik, valaki olyat büntettek meg, akit nem kellett volna, mert két nap alatt egységfrontban egyesültek miniszterek és államtitkárok, hogy természetesen lemehetnek vidékre a ‘pestiek a nyaralót megnézni… De akkor mi ebben a korlátozás? És melyik paragrafus szerint lehet ezt csinálni? Persze ez is olyan, mint az adókedvezmény, csak annak ér valamit, aki igénybe tudja venni.

Amúgy napról napra erősödik a forgalom a városban, nem csak az érettségizőket szállító szülők miatt.

A legjobban az zavar, hogy nem lehet semmit tudni előre. Elhangoznak utalások, hogy májusban biztos nem lesz iskola – de akkor júniusban már minek? Vagy ha mégis lesz, az a gyerekek megfertőzésén kívül mire jó? Vagy hogyha nem lesz iskola, de a korlátozás enyhül és lehet menni dolgozni, mit csinálok a gyerekkel? Mert a távoktatás megint gúzsba köt (ne is beszéljünk az elsősöket (is) hülyébbnél hülyébb feladatokkal terhelő szaktanárokról, akik nem értik, hogy most akkor néznénk fel rájuk, ha elhúznának a halál faszára), úgyhogy az nem játszik, hogy odaadom a nagyinak, mert a nagyinál (átlagos nyugdíjas) nincs internet.

Aztán elhangoznak olyan (az “átlag kis ember” számára talán félreértésre okot adó) kijelentések, hogy papíron nincs is járvány – miközben 36 000 kórházi ágy áll üresen és 3-4-5000 lélegeztetőgép várja, hogy lélegeztethessen. Miközben gyakorlatilag leállt az egészségügyi ellátás.

A többi már csak a szokásos, főváros vs. Orbán-kormány, pesti úti idősek otthona, stb.

Eközben aggasztó hírek azok továbbra is jönnek, az önkormányzatok olyan mértékű elvonásokról számolnak be, ami a működésüket fenyegeti.

Rossz hírek ezek nagyon.

Mindegy, a héten egyedül toltam a műszakot, a nagyi segített, hiszen nyilvánvalóan nem vagyunk egyébként betegek. Misi vele tanult, különösebb konfliktus sem volt (vagy nem mondták el nekem).

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.