Romazsaru reloaded

Télen, a csikorgó hidegben forgatták a Rózsa utca egyik panellakásában a Romazsaru-t. Ennek a környékbeli lakók nagyon örültek, hiszen a környéket elfoglalták a filmesek, napokig nem lehetett parkolni a környéken… Errõl írtam is anno

Na, most olvasom az Indexen, hogy lassan készen lesz a film, bár jó magyar mozifilmesként azért itt is bejátszott a lépek a pénzzel effektus, hiába, néhány milkáért emberek bármire képesek. A háttérrõl így ír az Index:

A Felhõ a Gangesz felett címû film bemutatása óta négy év telt el, Dettre Gábor azóta készíti elõ a Romazsarut, ami Kertész Ákos A gyûlölet ára címû regényébõl készült. A film ötletét Simó Sándor adta a rendezõnek, aki nagyjából 200 millió forintból megvalósítja azt. A munkálatokat hátráltatta, hogy nehezen találták meg a megfelelõ producert: az egyik csõdbe ment, a másik Dettre nevében vett fel pénzeket a Nemzeti Kulturális Alaptól. Végül az Új Budapest filmstúdió vezetõje, Kántor László vette kézbe a projektet. Jelenleg Dettre az MMKA-val tárgyal arról, hogy be kell-e mutatni a filmszemlén.

Hát igen, gyarló az ember… Mindenesetre, úgy látszik, sikerült a filmet végre-valahára befejezni, gondolom legalább akkora zöldség lesz, mint a legtöbb magyar film mostanában, úgyhogy majd csak erõsen ittas vagy más (receptre felírt) tudatmódosító szer hatása alatt sikerül majd egyszer valahogy megnézni… Na mindegy.