A Kodak és a mago.net

Hogy milyen szépeket lehet olvasni az itware.hu -n…

(2007.01.08)

Mago.Net-re bízza ügyvitelét a Kodak Magyarország is

Teljes körű megoldást szállít az ITware Kft. ügyviteli megoldásokkal foglalkozó csapata a Kodak Magyarország részére. A Kodaknál a munka az alapoktól kezdődik: a kiszolgáló telepítésével, a hálózat kiépítésével és csak ezután kezdődik a mago.net bevezetése. Ezzel párhuzamosan zajlik a Kodak felhasználóinak képzése is. A tervek szerint a rendszer bevezetése február elejére befejeződik.

Budapest, 2007. január. A Kodak Magyarország Kft. a változó piaci igények szorításában döntött úgy, hogy régi ügyviteli rendszere helyett új, integráltabb és jóval barátságosabb rendszert keres. A vállalat döntéshozói tartottak a bevezetéstől, sokfelől hallották, hogy mennyi buktatót rejt egy ilyen lépés – különösen, hogy az új ERP rendszer bevezetése jelentős személyi változásokkal és a cég költözésével egy időben történik. Ezt a félelmet nem csak ITware bemutatói oszlatták el, hanem azok a mago.net felhasználók is, akikkel a Kodak munkatársai beszéltek, hogy megismerjék tapasztalataikat a rendszerről. A novemberben beérkező 6-7 ajánlatból az ITware ajánlata többek között a zökkenőmentes bevezetéssel, a reális ütemezéssel nyerte el a Kodak döntéshozóinak bizalmát.

Sokat számított az is, hogy az ITware az árképzést nem úgy fogja fel “mintha egy arab piacon lennénk” – fogalmazott Szakács Péter, a Kodak Magyarország ügyvezető igazgatója. Az ajánlatok közül sok olyan árakkal érkezett, amelyek mintha nem az elvégzendő feladatra és a megvásárolni kívánt termékre vonatkoznának, hanem arra, hogy a szoftverfejlesztő cég szerint mit bírhat el a Kodak pénztárcája. A versenytársak későn kaptak észbe, hogy árképzésüket elhibázták. Az ITware teljes megoldást kínált átlátható árképzéssel: a rendszer zökkenőmentes működéséhez szükséges informatikai eszközök beszerzését, telepítését ugyanolyan testreszabott áron kínálta a cég, mint azokat a mago.net modulokat, amelyekre a Kodaknál szükség lesz. Szakács Péter nagyra értékelte azt is, hogy minden területnek saját embere van ITware-nél, így esetleges kérdéseikre közvetlenül kaphatnak választ az ITware munkatársaitól.

A bemutatóknak, oktatásnak köszönhetően bizalommal várják a rendszer éles indulását a Kodak Magyarországnál: Szakács Péternek és kollégáinak napi munkájában szinte “új dimenziót” nyit meg a mago.net. Régi, Sunsystems rendszerük egyáltalán nem volt könnyen kezelhető, a lengyelországi Kodak-központban tárolt adatokhoz csak rendszergazdáik segítségével juthattak hozzá – ez szerencsétlen esetben napokat is jelentett. Ezt a luxust többé már a Kodak Magyarország sem engedhette meg magának: az eljárás idő- és emberi erőforrás-igénye jelentősen visszavetette versenyképességüket. A mago.net bevezetésével többé nem lesz szükség további közvetítőre az adatok és a felhasználó között: minden Kodak munkatárstól néhány egérkattintásnyira lesznek a munkájukhoz szükséges adatok, kimutatások – mindig naprakészen.
A rendszer bevezetéséről, használatbavételéről, a Kodak munkatársainak első tapasztalatairól részletesen beszámolunk majd, ahogy a projekt halad. A következő, már az első élményeket feldolgozó résszel január közepén jelentkezünk.