Csoportosulás

Egy másik, érdekes csoportosulásra már tegnap reggel felfigyeltem, de gondoltam, adok nekik egy esélyt, hátha csak valami különleges alkalom miatt volt a tömeg. Nos, ma reggel ugyanúgy ott volt a Fiastyúk utca végén a bringaút körül parkoló autók, ami önmagában véve inkáb érdekes, mint szabálytalan, bár semmi esetre sem veszélytelen… 

Fű<p>re lépni szabad!

 A helyszínen (eddig legalábbis azt hittem) a Marina -part ingatlanjai épülnek, kitavaszodván újult erővel. Ehhez képest valami Danubio lakópark 12. sz. ingatlanja vagy valami hasonló van kiírva a táblára, amely alatt a bringaút két oldalán ezek szerint már rutinból állnak az autók. Ezek azért alapvetően nem azok a városi forgalomból jól ismert közepes/nagy méretű munkásszállító autók, amikben egymásra borulva alszik 4-5-6-7 munkás, hanem inkább tűntek a górék kocsijainak. Mindenesetre a bringaút környékén, a füvön állnak, úgy látszik, ez nem tilos.

Ennek a bringaútnak egyébként egy érdekes története van. Röviden!

Anno volt a járda, amely mellé odaépítették a képen látható viacolor kerékpárutat. Mekkora királyság volt. Aztán tavalyelőtt a magenta színű vezetékes szolgáltató széttúrta az egészet a Duna Plazától északra eső területektől egészen az Árpád-hídig (és talán tovább is délre), adatkábelt építettek egész nyáron. A vége az lett, hogy nem aszfaltozták újra a járda vonalát, hanem úgy maradt, ahogy most látszik, balra a viacolor bringaúttól. Gidres-gödrös, néhol látszanak a szegélykövek, benőtte a gaz. Így lett tehát a bringaút az egyetlen útvonal a bringások, a gyalogosok és a dugóban araszoló kocsisort jobbról előző türelmetlen autósok részére.

Elvileg ugyan a járda az létezik, de annyira elsüllyedt és annyira poros, hogy az elsuhanó autók száraz időben port, nedves időben sarat lőnek a járdán sétálók nyakába. Így aztán mindenki a bringaúton közlekedik.

Az biztos, hogy a hellyel gondok lesznek, egyrészt azért, mert az út mellett, az útról fogják végigépíteni a házakat, másrészt elvileg a lakópark építője vállalta, hogy a bringautat kiépíti a parton (kiváncsi leszek erre), továbbá tisztán látszik, hogy életveszélyes lesz az út, ha autók állnak mindkét oldalán, netalán bentonkeverők, mint tegnap este, és még sorolhatnám. A fejleményekről beszámolok.