Indulunk a szervizbe…

Én és a drágaságom (aka Pénznyelő). Megszerelésre kerül:

 1. Vezérlés (ékszíj és környéke)
 2. Vízpumpa csere
 3. Hűtőfolyadék cseréje (tisztítással) (korroziógátlós pirosra)
 4. Motorolajcsere (kérek egy litert típus és fajta megjelöléssel belőle)
 5. Olajszűrő-csere
 6. Levegőszűrő-csere (a meglévő jó hozzá?)
 7. Pollenszűrő-csere
 8. Gyertya csere (típust kérem)
 9. Motortartógumibak-csere

Az utolsón kívül mind-mind TMK munka.

Ellenőrizni, állapotot felmérni, javaslat további javításokra:

 1. Fékek
 2. Futómű
 3. Bármi egyéb

Hegyezem a bankkártyámat… 😦

Indulunk a szervizbe…” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Érdekelne azért hogy ezek közül mi a típus hiba, és mi a korral járó. Meglátva a listát az én kártyám is mélyen elbújt a tárcámban!

 2. Ahogy írtam, ez (az utolsó ponttól eltekintve, ami elöregedés, tehát a korral járó dolog) mind-mind TMK. Mi is a TMK? A mai fiataloknak már aligha mond bármit is, alighanem másképp hívják, valamilyen divatos angol szóval vagy annak rövidítésével. A TMK a tervszerű-megelőző karbantartást jelenti. Minden alkatrésznek (így a kenőanyagoknak és a szűrőknek is) meg van az élettartama, hogy mennyi az (kilométerben, évben, stb.) az idő, amennyit biztosan kibír. Bírja utána is, de utána drasztikusan nagyobb az esélye, hogy elromlik, elszakad, kilyukad, stb, az olaj megfárad, stb.

  Az autóknál a kötelező szerviz általában ezeket az eszközöket cseréli, mivel ez egy idősebb autó, ezért itt már nincs kötelező szerviz. Viszont mivel aligha hihető (a Dr. House-féle “mindenki hazudik elv”-ből kiindulva) az előző tulaj sztorija a szervizekről, ezért érdemes ezeken túlesni és minden számlálót mostantól nulláról indítani, hogy tudjuk, mi meddig működik biztosan és megbízhatóan.

  Nem akarok úgy járni, mint a Citroennel, ami többször hagyott cserben útközben az elmaradt tmk-k miatt. Ezzel az autóval emeltünk a minőségen, pl. ami az utazás megbízhatóságát illeti.

  Hát röviden ennyi.

 3. Bevallom, a TMK mint kifejezés valóban sötét lyuk volt előttem, de ezzel is okosabb lettem!

 4. Csoki!
  Ha dévóhoz valamilyen alkatrészre szükségetek van,szólj,mert tudok ajánlani egy naggyon jó boltot.Nem túl drága!!És mindenük van…asszem.Ha kell valami írj,és utánaérdekl?döm.Bár ezek elvileg kinyírhatatlanok 🙂

Hozzászólások lezárva.