10 dolog, ami hiányzik az iPhone 3G-ből

Legalábbis a PCWorld szerint… Szerintem inkább csak savanyú a szőlő.

1. MMS
Tényleg hiányzik, de nekem nem. Én pontosan tudtam előre, hogy hiányzik belőle, és pont nem érdekel. Eddig összesen két mms-t kaptam, amióta megy Magyarországon, ennyire vagyok fogyasztója. Ezzel együtt elérhető hozzá egy szoftver, ami kezeli az mms-t. Nem nagy ügy – ha valakinek ez kell.

2. Sztereo Bluetooth/A2DP támogatás
Nincs olyan ismerősöm, aki 25 ezerért vett sztereo BT-fülhallgatót, de biztosan fontos dolog. Egy jó füles sokkal jobb, nincs interferencia, stb.

3. Kijelölés, másolás, beillesztés
Valóban, nincs benne, de ez kb. olyan, hogy “OK-OK, fullextrás Ferrari, de kell bele tankolni?”. Az Apple egyik góréja tegnap megmondta, ezt a ficsőrt nem tartják olyan fontosnak.

4. Horizontális billentyűzet
NIncs benne, szerintem nem hiányzik.  Más eszközökben meg egyáltalán nincs. Nyomogassad a gombokat, lúzer. Nagy ügy.

5. Prediktív szövegbevitel
Na, ez szokott lenni az első, amit kikapcsolok a mobilokban. Nehogymár kitalálja, hogy mit akarok írni. Úgyse sikerülhet neki… 😉

6. Integrált azonnali üzenetküldő
Ha gondot okoz letölteni egy free alkalmazást, akkor ez tényleg probléma. Egyébként nem az.

7. Flash támogatás
Nos, valóban nincs flash támogatás a böngészőben, ezt én sem értem. Dehát az előző telefonomnak még böngészője sem volt… A Youtube-videókat meg lehet nézni.

8. Jobb kamera és videofelvétel
Jobb? Minek? Ha több kell a point&shoot-nál, vegyél rendes fényképezőgépet. Videofelvétel pedig 15 USD-be kerülő alkalmazással lehetséges. A kész videókat egyből fel lehet tölteni a Youtube-ra. 25 USD-ért ugyanez a szoftver hangfelvételt is tud. Szerintem belefér…

9. Egyesített email-inbox
Nos, ez talán lehet gond, kivéve, ha valaki egyesíti a mailboxait egy gmailfiókban és máris megoldódott a gondja. Persze, attól még tényleg lehetne.

10. Hangtárcsázás és hangfelvétel
Utóbbira megoldás a külön alkalmazás, előbbi valóban nem létezik, talán még nekem is hiányzik, de kibírom.

Ami nekem hiányzik:

 • sms továbbküldése
 • keresés a kontaktban (ez az új verzióban megoldódik)

Kommentekben írhattok még, ha találtatok valamit…

A PC World cikkhez egyébként az Origo remek cikkén át jutottam, ahol jót röhögtem a következő félmondaton: “ilyesmit már a pártízezer forintos készülékek is tudnak, nemhogy egy több mint negyedmillióért vesztegetett divatcsoda” . Jó ég, ki írta ezt a cikket? Fogott-e már vajon a kezében iPhone-t? Divatcsoda? Ember!

Jól be is szóltam nekik, na.

10 dolog, ami hiányzik az iPhone 3G-ből” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Azso! Tényleg! Én még nem fogtam még kézbe. De miben tud ez többet, mint egy Sony Ericsson P990, vagy P1? Egyszerűen tényleg fel nem fogom. Mitől akkora nagy szám ez? A P990 egy 3 éves telefon már, van benne Wi-Fi, letölthető kiegészítők, e-mail kezelés, MMS fogadás, 2Mp fényképező (több/jobb minek?) videófelvétel, hangtárcsázás, böngésző, stb.

 2. Hát nekem pl a Prediktív szövegbevitel(T9) nagy barátom. meg kell vele az elején taníttatni a szavakat, de most egy 160 karakteres sms megírása nem több mint 20 másodperc!

  Biztos jó lesz ez a 3G, csak sajnos nekem sosem lesz, 15-20 E Ft-os előfizetési díj mellett!

 3. Csoki, gondolom ez nekem azért nem akkora érvágás, mert az sms nálam csak a banki értesítőket jelenti. Senkivel semmilyen formában nem sms-zek, egy sunyi, ostoba kommunikációs eszköznek tartom, ami csak arra jó, hogy még csak fel se kelljen hívnia a másiknak, hogy könnyebben hazudjon a pofámba.

  Majd meglátjuk azt az előfizetési díjat…

 4. Bogár! Mitől olyan nagy szám az iPhone?
  Nehéz (röviden) megmondani.
  Kompromisszum-mentes. Felhasználóbarát (nagyon). Azonnali függőséget okoz. Szép. Okos. All-in-one.

  Nem tudom pontosan megfogalmazni, de nekem nagyon bejött. Mindaz, amit évek óta hiányoltam a Nokiákból, pedig követtem a piacot. A Nokiánál mindig kompromisszumot kell kötnöd. Vagy az egyik funkció van benne vagy a másik. Ebben minden benne van és működik. Jól.

  P990? Több év alatt sem tudott sikereket elérni csak a hithű Ericsson-rajongók körében, ami pedig nagyon sovány. Állandó szoftverhibák jellemezték, jellemzik, ez sokakat taszít.

  Sony Ericsson legújabb reklámjain azóta is mosolygok. “Internet egy gombnyomásra” – gombok? Ahová mi megyünk, nincsenek gombok – mondhatnám a Doki szavait kiforgatva a Vissza a jövőbe c. film végéről… “Kinyitás nélkül vezérelheted a zenét (Walkman W380)” – ööö izé, kinyitni? Minek? Na hagyjuk…

  Az iPhone nagy gyengesége a szoftverplatform zártsága volt. Ennek ellenére rengeteg “underground” alkalmazás jelent meg rá. Most itt az Apple Store és itt a szoftver-Kánaán. Olyan szoftverbázis jött már most létre, ami egyik mobiltelefongyártónál sem áll rendelkezésre.

  És ne feledjük, mindezt úgy, hogy másfél éve még sehol sem volt Apple mobil. Nem volt előzmény. Jött, látott és győz.
  Persze, Nokia marad piacvezető, a low-end és a középkategóriás modelleivel letarolja a piacnak azt a részét, a fejlődő országokat, stb. De az okostelefonok piacán már most vesztésre áll szerintem. Mert a felső kategóriában nem lehet az igényes (~pénzes) vevőket hülyének nézni. Le kell tenni valami konkrétat az asztalra… Valami, ami működik és veszik az emberek, mint a cukrot, még úgy is, hogy mondjuk nincs benne MMS.

 5. Nézd, nekem a P990-nel semmi bajom. Tök jól megy minden alatta, ebay, gmail, stb.
  iPhone jött láttod, eddig oké. de hogy győzött volna? Hidd el nekem, ez le fog csengeni. hihetetlen nagy reklám miatt veszik ennyien, egyszerűen beetették az embereket. Az előző verzió egy égés volt. Manapság kihozni egy olyan telefont, amiben nincs 3G? És mégis vitték az emberek. Vajon miért, ha nem a jó marketing miatt?Csoda, hogy nem lett belőle nagy bukta. Egyszerűen nem látom, hogy miben tudna ez többet az én telefonomtól, vagy bármely más telefontól. Én egyszerűenk tartom a sikerének a titkát. Marketing, és az a “Apple” felirat. Ennyi.
  Szoftverbázis? Minek? Kitalálták a Java uniform nyelvet, mely minden telefonon működik. Minek kellene, hogy a gyártó csináljon programokat hozzá pluszban? Nonszensz.

 6. Nos, az Origo kommentjei is nagyon hasonló irányba mennek el. Kétfelé válik az olvasótábor:
  Az egyik fele elégedetten használja az iPhone-t és nem érdekli a sok macera, túlfűtött műszaki kütyülés, ami a PDA-kat általában körbeveszi.
  Az emberek másik fele még a kezében sem fogott iPhone-t, de kialakult véleménye van arról, miért szar.

  Hát, ilyenek vagyunk. Nem baj ez, inkább érdekes.

  Akkor én most használom tovább az iPhone-nom nagy-nagy megelégedésemre.

  BTW, éppen most olvastam a cikket, hogy jönnek a Nokia érintőképernyősök talán novemberre (lol), az nálunk jövő február, de elsősorban a középkategóriát célozzák meg, amiben sokat el lehet adni, mert a Nokia abban jó.

  A középkategóriában eladni a gagyit.
  http://mobilarena.hu/hir/jonnek_az_erintokijelzos_nokiak.html

 7. Hát a Nokia le van maradva. Hány meg hány érintős telefon van ma már. SE P1, P910, P990; LG Viewty, Prada, stb. (Nem kell mindent a Nikához hasonlítani. Sok más telefongyártó van már.)

Hozzászólások lezárva.