Egy baleset híre

Elolvasok egy ilyen hírt, és nem érzek semmit. Aztán érkeznek a további hírek és görcsbe rándul a gyomrom.

Halálos baleset ért a Lengyel-Tátrában egy túrázó magyar nőt, amikor egy erős széllökés lesodorta az egyik hágóról – közölték hivatalos források vasárnap Zakopanéban.

A baleset a Zawrat-hágón, a Lengyel-Tátra egyik köztudottan veszélyes pontján történt szombaton. A szerencsétlenül járt nő két útitársa könnyebben megsérült és egy zakopanei kórházba szállították őket. A lengyel tátrai hegyi mentők honlapja arról számolt be, hogy az áldozat 31 éves volt.

A mentést végzők szerint a Sas-úton haladó turista valószínűleg megcsúszott a szélben és a sziklákra zuhant. A mentőegységek további három magyart találtak a Zawrat-hágó térségében, akiket biztonságban lehoztak a nehéz terepről. A mostoha időjárás miatt helikoptert nem használhattak, ezért az összes megmentett turistát gyalog kellett levinni a hágóról. Az akcióban 14 hegyi mentő vett részt.

A Sas-út magashegyi gyalogtúra, rengeteg vaslétra, lánc, mesterséges fogás és kapaszkodó segíti a túrázók haladását, de biztosítás szempontjából nincs alaposan kiépítve, és egyes szakaszait könnyű sziklamászásnak is lehet tekinteni.

Aztán érkeznek a további hírek és görcsbe rándul a gyomrom.