Pozitív élmények – 2. rész: UPC

A másik fogyasztóvédelmi pozitívum az a kábel/internet/telefonszolgáltatónkkal kapcsolatos. Mivel lejárt a hűségakciónk az internetre vonatkozóan (chello medium: 5 Mbit le/512 kbit le 7000 pénzért), váltottunk chello silverre (10 Mbit le, 2 Mbit feltöltés 7500-ért). A váltás óta a sávszélesség alig érte el a korábbi voltát, egészen pontosan a letöltési sebességgel voltak nagyon nagy gondok. Kollégám szerint a 10 Mbit csak a maximum, ezt nem nagyon szokta elérni, de a tegnap esti 2 megabites tempó már észrevehetően vacak volt.  Ezért ma felhívtam a UPC-t. Lapozás után a fejlemények!

Szóval, átvergődtem az ügyfélszolgálaton és egy informatikus kolléga egy ftp oldalra küldött, ahol elindítottam egy 1 gigabájtos fájl letöltését. A srác hangja döbbenetet tükrözött, szinte lehetett érezni, ahogy megdöbben ő is. Én végig megértő voltam, úgyhogy elég pozitív irányban haladt a beszélgetés.

Mondta, hogy az még csak hagyján, hogy lassú, de néha másodpercekre eltűnik a jel, úgyhogy ez valami gond lehet. Úgyhogy gyorsan meg is beszéltük, hogy akkor pénteken este meglátogat egy kollégájuk egy laptoppal és megpróbálja a helyszínen megvizsgálni és orvosolni a bajt, ami létezik.

A poszt írása közben látható a fenti képen az aktuális sebesség, a 10/2 silver light inkább egy szimmetrikus DSL-re emlékeztet valamikor 2003-ból…

Összességében nagyon pozitív hozzáállást tapasztaltam, úgyhogy le a kalappal! Lehet, hogy fejlődik a UPC?

Pozitív élmények – 2. rész: UPC” bejegyzéshez egy hozzászólás

Hozzászólások lezárva.