Re: Pozitív élmények – 2. rész: UPC

Nos, pénteken este beállított a UPC szakembere, kezében a munkalappal, egy modemmel és egy kistáskával. Lássuk, folytatódott-e a pozitív élmény, vagy vége a sikertörténetnek!?

Szóval, emberünk nem cicomázott a klasszikus, ám időfecsérlő hibakereső üzemmóddal, hanem digitális módba kapcsolt és azt mondta, hogy minden csatlakozást és kábelt, elosztót kicserél és utána mér, hogy kizárja a hibát teljesen.

Jó taktika.

Így aztán fogta magát, és a folyosói kapcsolószekrényben kezdett, csatlakozót cserélt (egy számomra újfajta, roppantós csatlakozót tett fel a kábelre, ami egyértelműen jobb lehet, mint a korábbi F-csatik) és a kistáskát leleplezve nekiállt mérni. A jel egyenletes volt és olyan erős, hogy kiakadt a mutató, túlvezérelte a modemet. OK, vissza a lakásba. A diszkrét dobozkában egy régi elosztó lapult, azt is cserélte. Majd jött a kábel a modemhez.

Na, itt gondban volt, ugyanis a meglévő kábelre nem tudta rátenni a szuper-csatit, megfelelő kábelből viszont nehezen találtunk elég hosszút. A sztori egyetlen negatívum momentuma: ezek a szerelők nem hordanak magukkal koaxkábelt. L.O.L.  Ezt nehéz megérteni. Na mindegy.

Végül találtunk egy akkora kábelt, ami elégnek tűnt, majd némi jelcsökkentés után kipróbáltuk a kapcsolatot. 6 Mbps.

Próbáljuk ki kábelen, router nélkül is! OK. Regisztráció és mérés.10 Mbps. A mutató olyan peckesen állt a 10-esen, hogy magam is melepődtem! Vazze, itt a digitális Kánaán.

Újra router! 6 Mbps. Bakter. Elromlott a router? Hogy van ez? Látott már ilyet valaki? Eszem megáll.

Mindegy, a szerelő elvégezte a dolgát, a modemig a jel tiszta, a róla lejövő sávszél is OK (lehet, hogy előtte is az volt, talán egy kicsit túl volt vezérelve, vagy valami ilyesmi, de most minden elem százas). Megmondom őszintén, hogy ezúttal is pozitívan csalódtam a UPC-ben és az emberében!

Itt tartunk most, a router mögött ülve:

Szóval, holnap egy kölcsön-routerrel még teszek egy próbát, de jó eséllyel a routerrel van a gond.

(Folytatása következik)