Turulmeme.com: egy új, izgalmas kezdeményezés

Ritkán találkozni olyan kezdeményezéssel, ami kis ráfordítással válik hasznos dologgá és tényleg működik. És az emberben felmerül a kérdés, hogy vajon egy multicégnél miért nem találta ezt ki senki? Hogy melyik multicégnél? A Google-nál.

Szabó Gergely, Bártházi András, doransky és még néhány hazai geek régóta posztolgat arról, hogy a blogkorszaknak vége és igazából az RSS-hírekhez fűzött kommentárok jelenthetik a Web3-t, ha a -kettő már kimúlt.

Nos, a szavakat tett követte, és létrejött a Turulmém, alias Turulmeme.com .

Az oldal lényege, hogy bárki önként beregisztrálhatja a Google Readerében megosztott hírek generált oldalának címét (ami nálam a Friss nyúz oldal linkre kattintva ugrik). Ezek után a megosztott hírek megjelennek ezen az oldalon, sőt a hozzáfűzött kommentár is. Így egyrészt kialakul egyfajta közösségi háló, interaktív hozzászólásokkal és RSS-csatornával.

Röviden: ismeretlen emberek által izgalmasnak tartott híreket olvashatunk, olvashatjuk a véleményüket. Számomra ez azért fontos, mert új, érdekes oldalakat, tartalmakat lehet megismerni sokkal hatékonyabban, mintha a saját kútfőmből keresgélnék, böngésznék.

Hát, röviden ennyi. Én egy nagyon jó ötletnek és nagyon jó dolognak tartom ezt.

Hogy ez miért nem jutott eszébe a Google-nak, illetve miért olyan kiherélt módon, hogy az ismerőseim RSS-megosztásait olvashatom csak, nem csatlakozhatok mondjuk lokális vagy egyéb szempont alapján létrehozott csoport nyilvános megosztásaihoz, azt nem tudom, de nem lennék meglepve, ha nem mennének el hamarosan valami ilyen irányba, hiszen a saját szociális hálós próbálkozásaik rendre megborulnak…

Sajnos az én offline ismerőseim közül elég kevesen használnak Google Readert, volt olyan, akit évekig győzködtem, mire átállt a Gmail-re, de a Google Reader használatára aligha sikerülne rávenni a többségüket… 😦

Turulmeme.com: egy új, izgalmas kezdeményezés” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Örülök neki, szerintem fontos a visszajelzés, hogy az ember motvációja megfelelő szinten maradjon! További hasonló szép sikereket kívánok neked és meg egyszer, gratulálok a munkádhoz!

Hozzászólások lezárva.